Підтримати нас

Зустріч із Координатором проектів ОБСЄ в Україні

Автор статті
23 жовтня 2019 07:30
670
Поширити:

Сьогодні відбулася зустріч Голови Служби Миколи Чечоткіна із Координатором проектів ОБСЄ в Україні Послом Генріком Вілладсеном, під час якої учасники обговорили питання поточної співпраці між ДСНС та ОБСЄ, зокрема, стан реалізації спільних проектів.

Микола Чечоткін подякував Організації з безпеки і співробітництва в Європі за сприяння в розвитку цивільного захисту в Україні, а також за всебічну допомогу і підтримку у протидії гуманітарній кризі, яка виникла внаслідок військової агресії з боку Російської Федерації.

“Завдяки спільним зусиллям історія партнерства ДСНС та ОБСЄ надзвичайно плідна та успішна, а саме у реалізації проектів міжнародної технічної допомоги з розбудови сектору протимінної діяльності, реагування на забруднення територій вибухонебезпечними залишками війни та у сфері хімічної безпеки та захисту”, - сказав Голова Служби.

Він додав, що завдяки злагодженій співпраці з офісом Координатора проектів ОБСЄ, у період з 2012 по 2019 роки в системі ДСНС реалізовано 7 проектів міжнародної технічної допомоги та ще 2 перебувають в процесі впровадження, а саме: «Розвиток потенціалу України з протимінної діяльності» та «Підвищення спроможності України щодо реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані з небезпечними хімічними речовинами».

“Зазначені проекти в умовах агресивних бойових дій з боку незаконних збройних формувань, керованих та фінансованих Російською Федерацією є надважливими для забезпечення безпеки наших громадян - в першу чергу, які проживають в зоні бойових дій на сході України”, - наголосив Микола Чечоткін.

У свою чергу, Генрік Вілладсен зауважив, що Організація з безпеки і співробітництва в Європі розглядає ДСНС як надійного партнера.

“Ми багато зробили з вами у напрямку розмінування території на Сході країни, але попереду маємо ще багато роботи. Крім того, питання хімічної захищеності та екологічної безпеки також потребує уваги. Взагалі, серед 57 учасників ОБСЄ виникає все більше і більше розуміння проблем, з якими має справу ваша Служба”, - сказав Координатор проектів ОБСЄ в Україні.

У підсумку сторони наголосили на продовженні співпраці, яка сприятиме зміцненню потенціалу України щодо попередження та ліквідації надзвичайних ситуацій на національному і міжнародному рівнях та створенню ефективної моделі цивільного захисту.

ГУ ДСНС України у Херсонській області

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ