Підтримати нас

Зрадник із Криму став новим гауляйтером Нижніх Сірогоз

Vgoru
10 травня 2023 08:39
1,548
Поширити:

Російські окупанти призначили новим гауляйтером Нижніх Сірогоз зрадника з Криму, 40-річного Євгена Пірога. Це колишній військовий, якого українські правоохоронці оголошували в розшук за дезертирство з військової частини навесні 2014 року.

Він приїхав на Херсонщину після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну та допомагає загарбникам проводити незаконні допити та катувати полонених українців. 

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Про призначення 40-річного Євгена Пірога новим гауляйтером Нижніх Сірогоз окупанти повідомили 9 травня. У цей день росіяни влаштували в селищі святкування свого «дня побєди», під час якого Пірог поклав квіти до пам’ятника скорботної матері та очолив парад під прапорами СРСР.

“Євген Пірог є уродженцем Нижніх Сірогоз, однак до повномасштабного вторгнення Росії в Україну служив у Криму. Під час окупації та незаконної анексії півострова РФ він перейшов на бік окупантів і остаточно зник із поля зору військового керівництва 13 травня 2014 року. Українські правоохоронці відкрили щодо нього кримінальне провадження за дезертирство – за ч. 2 ст. 408 КК України. У 2015 році суд надав дозвіл на затримання Євгена Пірога, однак він переховувався від слідства”, – йдеться в розслідуванні ЦЖР.

Влітку 2022 року Євген Пірог став першим заступником гауляйтера Нижніх Сірогоз, а згодом – членом путінської партії «Єдина Росія», від якої збирається балотуватися в цьому році до «законодательного органа Херсонской области».

«Як тільки Євген Пірог повернувся до Нижніх Сірогоз, він зайняв кабінет у захопленому росіянами селищному відділенні поліції й керував розквартированими тут «ДНРівцями». Оскільки Пірог тут багатьох знає, він із самого початку допомагає окупантам захоплювати місцевих людей, «допитувати» та катувати їх», – розповіли ЦЖР мешканці Нижньосірогозької територіальної громади.

Раніше ми повідомляли, що ексочільниці Новотроїцької лікарні Олександрі Голоті загрожує до 10 років ув’язнення. 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів