Підтримати нас

Зі Спілки журналістів України виключили медійника, який підтримав окупаційний режим на Херсонщині

Vgoru
Автор статті
27 квітня 2022 14:19
1,102
Поширити:

27 квітня на терміновому засіданні Секретаріату та Ревізійної комісії НСЖУ виключили організатора видання Херсонський вісник new Геннадія Шелестенка. 

Чоловік був колаборантом та підтримував окупаційний режим. Інформація про це є на сторінці Національної спілки журналістів у Фейсбуці. У повідомленні йдеться, що видання Херсонський вісник new на своїй сторінці у Фейсбуці публікує дописи про так звану «нову Україну» без «українського нацизму» та інші повідомлення, які збігаються з наративами російської пропаганди.

«Абсолютно ганебною є ситуація, коли Шелестенко великим планом публікує своє журналістське посвідчення, наголошуючи на своєму журналістському статусі й позиціонуючи себе та своє видання як «глашатаїв правди» в Херсоні. Це абсолютна ганьба! Ми маємо виключити таких людей за зраду, за пособництво окупантам. Говорити про те, нібито такі месиджі поширюють під тиском чи тортурами, підстав немає. Спілка засуджує такі дії», - заявив голова НСЖУ Сергій Томіленко.

Також НСЖУ прокоментували й членство в спілці депутата Херсонської міської ради Іллі Карамалікова, якого нещодавно затримали за держзраду.

«Як встановила перевірка, Одеська регіональна організація НСЖУ у квітні 2021 року скасувала своє рішення про прийом 9 нових членів спілки, серед них – і Ілля Карамаліков. Затриманий депутат не має стосунку до журналістської організації і незаконно називає себе членом НСЖУ, у тому числі – в соціальних мережах», - йдеться у повідомленні.

Створена окрема робоча група НСЖУ, яка реагуватиме на випадки колабораціонізму журналістів та виключатиме їх з організації.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ