Підтримати нас

Жителі Херсонщини добровільно здали понад 200 одиниць зброї та 2319 боєприпасів

Автор статті
16 жовтня 2019 04:00
559
Поширити:

За два тижні проведення місячника добровільної здачі зброї жителі області здали понад 200 одиниць зброї. 11 – нарізної армійських зразків, 169 - гладкоствольної мисливської (з якої 36 одиниць громадяни зберігали незаконно), 14 одиниць холодної зброї, саморобної та іншої.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Жителі області здали 2319 штук боєприпасів, в тому числі понад 800 – до зброї армійських зразків, 14 спецзасобів (газові пістолети, револьвери), 8 боєприпасів (снаряди, гранати, міна) часів Другої світової війни. 

Поліція нагадує, що місячник добровільної здачі зброї триватиме до кінця жовтня. Максимальне покарання за незаконне володіння зброєю – позбавлення волі строком від 3 до 7 років. Якщо упродовж жовтня громадяни добровільно здадуть зброю і боєприпаси, які зберігаються у них незаконно, то вони звільняються від кримінальної відповідальності. Після оформлення відповідних документів громадяни мають можливість зареєструвати цю зброю в особисту власність і використовувати її на законних підставах. Для цього необхідно звернутися до відділів та відділень поліції за місцем проживання, де працівники дозвільної системи нададуть кваліфіковану консультацію.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ