Підтримати нас

Журналістка «Вгору» перемогла в конкурсі розслідувань

Автор статті
04 червня 2019 09:59
858
Поширити:

Заступниця редактора онлайн-газети «Вгору» Ірина Ухваріна стала переможницею обласного творчого конкурсу в номінації «Краще журналістське розслідування на актуальну тему».

Конкурс щорічно організує Херсонська обласна організація Національної спілки журналістів України.  Він проводиться окремо серед друкованих та електронних засобів масової інформації: телебачення, радіо, газет та Інтернет видань.

Ірина Ухваріна отримала диплом першого ступеня в номінації «Краще журналістське розслідування на актуальну тему» для Інтернет видань. Участь у творчому конкурсі брала її стаття «Детектив навколо вежі Вітовта», що  опублікована на сайті онлайн газети «Вгору» 15.11.2018.

Журналістка розслідувала, чому навколо єдиної вцілілої на півдні країни башти часів  Великого князівства Литовського (14-15 століття) досі не встановлено охоронної зони, яка має бути навколо будь якої пам’ятки національного значення.

Після виходу матеріалу начальник управління містобудування та архітектури  Херсонської облдержадміністрації Григорій Ходін надіслав до редакції онлайн газети «Вгору»  офіційний лист, пообіцявши, що документи про встановлення охоронної зони навколо пам’ятки національного значення в с. Веселому направить до Міністерства культури найближчим часом. І, як нам відомо, документи вже перебувають на затвердженні в Мінкульті.

Ірина Ухваріна не вперше отримує перемоги у конкурсах  обласної організації Національної спілки журналістів: нагороджувалася дипломами першого ступеня у 2011 та 2013 роках разом з колективом Агенції журналістських розслідувань «Aжур» газети «Вгору»; у 2015 році - дипломом першого ступеня за краще журналістське розслідування. Тож вітаємо нашу колегу з черговою перемогою.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ