Підтримати нас

Жителям Херсонської громади пропонують долучитися до обговорення перейменування топонімів

Vgoru
Автор статті
29 грудня 2023 11:22
430
Поширити:

З метою вивчення громадської думки з 29 грудня до 4 січня 2024 року на сайті Херсонської міської ради та її виконавчих органів відбудуться консультації з громадськістю щодо перейменування вулиць, скверів, парків Херсонської громади.

Про це повідомив начальник Херсонської МВА Роман Мрочко.

Як зазначається у дописі, можна долучитися до обговорення за посиланнями:

В Україні ухвалений закон про деколонізацію та дерусифікацію публічного простору. Згідно з цим законом треба перейменувати вулиці та площі, які пов'язані з російською та радянською імперіалістичною політикою. Загалом близько 140 назв потребують перейменування в Херсоні. 

Пройшли перші громадські обговорення, на яких обрали нові назви Суворовському району та 17 вулицям, скверам, паркам та провулкам. Згодом комісія обрала ще 25 міських топонімів для перейменування.

У жовтні стало відомо, як Херсонська МВА перейменувала вулиці в Херсоні. У листопаді в Бериславській громаді в 8 населених пунктах перейменували 28 вулиць.

Медіаплатформа “Вгору” дізналася, що в Херсонській громаді не планують витрачати гроші з міського бюджету на перейменування вулиць і заміну вуличних табличок. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ