Підтримати нас

Заступнику гауляйтера Каховського району загрожує до 15 років ув’язнення

Vgoru
Автор статті
30 грудня 2022 10:41
659
Поширити:

За колабораційну діяльність судитимуть так званого “заступника голови військово-цивільної адміністрації Каховського району”. 

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура. 

Йдеться про романа пашкевича, який до повномасштабного вторгнення обіймав посаду очільника організаційного відділення виконавчого комітету Новокаховської міської ради.

За даними слідства, у червні 2022 року підозрюваний добровільно обійняв “посаду” так званого “заступника голови військово-цивільної адміністрації Каховського району”. До його обов’язків входило загальне керівництво закладами освіти, культури, охорони здоров’я, організація діяльності суб’єктів господарювання та інше.

Він займався “кадровими питаннями”, видавав “перепустки” на перетин Дніпра через Каховську ГЕС, створював позитивний імідж окупаційної влади в російських “помийках” тощо. 

Наразі обвинуваченого оголошено в розшук, судитимуть його заочно.

Досудове розслідування здійснювалось УСБ України в Херсонській області. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Раніше ми повідомляли, що так звана керівниця “відділу кадрів колонії” в Херсоні добровільно здалася правосуддю. Їй обрано запобіжний захід – тримання під вартою. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ