Підтримати нас

Заправку в Олешках оштрафували через неякісне пальне

Автор статті
08 жовтня 2019 07:01
881
Поширити:

Сума штрафу — 300% вартості партії товару.

Пальне вирішили перевірити після скарг щодо його якості від автомобілістів. Спеціалісти Управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області відібрали три зразки пального у двох суб'єктів господарювання: бензин автомобільний А-95-Євро5-Е5 та паливо дизельне ЄВРО, сорт С, екологічного класу К5 ДТ-Л-К5 на автозаправній станції ТОВ «МК ОЙЛ ТРЕЙД», бензин автомобільний А-92-Євро5-Е5 на автозаправній станції ТОВ «Манго-груп».

За результатами лабораторних досліджень, зразок бензину автомобільного А-95-Євро5-Е5 та зразок бензину автомобільного А-92-Євро5-Е5 не відповідають вимогам ДСТУ 7687:2015 «Бензини автомобільні Євро. Технічні умови», а зразок паливо дизельне ЄВРО, сорт С, екологічного класу К5 ДТ-Л-К5 не відповідає вимогам ДСТУ 7688:2015 «Паливо дизельне Євро. Технічні умови».

Зараз проводиться процедура розрахунку суми штрафних санкцій. Відповідно до Закону України «Про захист прав споживачів», розмір штрафу становить 300% вартості, отриманої для реалізації партії товару, що не відповідає вимогам нормативно-правових актів.

Також за результатом перевірки до ТОВ «МК ОЙЛ ТРЕЙД» будуть застосовані адміністративно-господарські санкції за відсутність необхідної, доступної та достовірної інформації про продукцію, що реалізується на автозаправній станції.

Навіть легальні заправки, які дотримуються усіх норм, періодично спалахують. На фото - пожежа в Житомирі. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Вибуховий бізнес: молдавський слід херсонських наливайок.
Розслідування онлайн-газети "Вгору" щодо незаконних заправок Херсонщини. 

Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області закликає споживачів, які зіткнулися з проблемою низької якості палива, що реалізується на автозаправних станціях, звертатися з відповідними скаргами до служби за адресою: м. Херсон, вул. Перекопська, 17, т. 26-36-06.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ