Підтримати нас

Затримали браконьєрів з уловом на суму понад 230 тисяч гривень

04 квітня 2017 07:00
202
Поширити:

Прикордонники Бердянського загону попередили  незаконний вилов водних біоресурсів на загальну суму збитку державі понад 230 тисяч гривень.

Відразу п’ять випадків незаконно організованого промислу морепродуктів припинили прикордонники на узбережжі Азовського моря.

Учора, в районі Коси Федотової прикордонники від відділу «Кирилівка» та мобільної прикордонної застави «Бердянськ» з використанням технічних засобів, виявили у двох випадках трьох місцевих жителів, які вбрід за допомогою заборонених знарядь здійснювали вилов пеленгаса. В іншому випадку, військовослужбовці виявили ще двох громадян, які з маломірного плавзасобу типу «Колібрі» за допомогою сіток ловили рибу бичок.

Ще два випадки незаконної ловлі прикордонники припинили на узбережжі Азовського моря у Генічеському районі.

У першому випадку, двоє громадян на маломірному плавзасобі за допомогою заборонених знарядь наловили рибу пеленгас. Підійшовши до узбережжя, завантажили рибу, знаряддя лову та плавзасіб у неподалік припаркований транспортний засіб та почали рух у напрямку с. Стрілкове. Однак були зупинені прикордонним нарядом. А під час перевірки, прикордонники встановили, що місцеві жителі вийшли у мору на човні із порушенням прикордонного законодавства, у машині виявили раніше приховані засоби лову, рибу та маломірний плавзасіб. 

Згодом, військовослужбовці відділу «Генічеськ» під час несення служби на прикордонному катері вздовж узбережжя Утлюкського лиману, виявили 37-річного жителя м. Генічеськ, який із маломірного плавзасобу здійснював вилов водних біоресурсів. Під час огляду човна, прикордонники виявили рибу бичок, пеленгас та оселедець.

За підрахунком, загальна сума збитку державі по усім виявленим фактам склала понад 230 тисяч гривень.

Рибу та знаряддя лову встановленим порядком прикордонники передали представникам Національної поліції із послідуючим направленням повідомлення про виявлення кримінального правопорушення за ч.1 ст. 249 КК України (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом).

А на власників маломірних плавзасобів, за порушення порядку виходу у море, прикордонники склали протокол про адміністративне правопорушення за ст. 202 КУпАП.

Прес – служба Бердянського прикордонного загону

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ