Підтримати нас

Забрали туалетний папір, а держсимволіку залишили: як росіяни пограбували херсонську держекоінспекцію

Vgoru
Автор статті
14 червня 2023 06:51
651
Поширити:

Покидаючи Херсон у листопаді 2022 року, росіяни пограбували місцевий осередок Держекоінспекції: винесли всю техніку, лабораторні пробірки, реагенти й навіть туалетний папір.

Про це розповідають у Міндовкілля.

Як ідеться в дописі, під час окупації інспектори Південного округу Держекоінспекції, які залишилися в окупованому Херсоні, до останнього не покидали робочі місця.

“Наші люди прокрадалися на роботу дворами, провулками, намагалися врятувати техніку та інформацію. Це було дуже небезпечно, – по всьому місту блокпости та патрулі. Але у квітні 2022 року вони наткнулися на чужих людей – це були окупанти. Добре, що наші працівники залишилися живі”, – пригадує заступник керівника Південного округу Держекоінспекції Микола Власенко.

Тоді росіяни розташували своє окупаційне “Міністерство екології” та “Міністерство агропромислового комплексу” в приміщенні місцевої Держекоінспекції. Однак, усе, що вони встигли – замінити двері та замки й провести інвентаризацію українського майна.

“Після деокупації міста ми знайшли тут багато їхніх “документів”. Наприклад, наказ провести інвентаризацію після того, як хтось із їхніх “керівників” зрозумів, що робітники розкрадають усе, що залишилося після української інспекції”, – додає Микола Власенко.

Коли окупанти покидали установу, забрали з собою все, що могли. Цікаво, що під час втечі з Херсону, державна символіка Росії виявилася для них менш цінною, ніж засоби гігієни. Росіяни залишили багато гербових печаток, але забрали з собою весь туалетний папір, розповідають у Міндовкіллі.

Фото Міндовкілля

Працівники Держекоінспекції Південного округу вважають, що працівники окупаційного “Міністерства екології” могли консультувати російські війська щодо екологічних наслідків підриву Каховської ГЕС.

Раніше працівники Держекоінспекції Південного округу виявили забруднення в річках Інгулець та Дніпро. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ