Підтримати нас

Заборону полювати на п'ять років мисливці на Херсонщині вважають безглуздою

Автор статті
18 лютого 2020 05:00
650
Поширити:

Законопроєкт про заборону мисливства на п'ять років вважають безглуздим у Понятівському первинному мисливському колективі. Тут розводять, вирощують і годують качок, які потім поповнюють дику фауну.

Очільник понятівських мисливців – Віктор Мордачов говорить що у розведенні та годуванні качок беруть участь усі 34 члени колективу та місцеві підприємці:

“Їх ніхто не стриже, нічого. Вони вільно переміщаються. Куди схотіли – туди і полетіли”.

На даний момент у Понятівському первинному мисливському колективі утримується більше сотні качок. Взимку, коли стає лід, на річці їх збирається від п’ятиста до тисячі.

У Понятівському первинному мисливському господарстві підгодовують і зайців, косуль і кабанів – говорить головний мисливствознавець області – Юрій Рязанов. Також розводять фазанів:

“У нас при облраді є фазанарій, який вирощує фазанів з яйця. І щорічно ми випускаємо в дику природу до трьох тисяч фазанів. Поповнюємо нашу природу фазанами”.

Законопроєкт, який забороняє мисливство, Юрій Рязанов називає безглуздим, а людей, які його пропонують некомпетентними:

“Повинні займатися мисливськими справами фахівці цього діла, а не диванні чи балконні зоозахисники. Вони не хочуть, щоб ми не стріляли хижаків, диких собак, лисиць, вовків. Якщо ми цього робити не будемо, то в степах будуть одні хижаки. Адже по України в 19-му році було біля півтори тисячі спалахів сказу лисиці. Якщо ми не будемо контролювати численність хижаків то уявіть що буде із хворобами”.

Головний мисливствознавець Юрій Рязанов додає - якщо їх не почує місцева влада, вони готові зібратися під будівлею Верховної ради:

“Є гарний вислів – мисливець ніколи не знищить те, чим живе. Тому якщо далі буде продовжуватись тиск на мисливські угіддя, то мисливська галузь зникне”.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ