Підтримати нас

За минулу добу у Новій Каховці госпіталізовані п’ять хворих з діагнозом пневмонія

Автор статті
01 квітня 2020 04:00
631
Поширити:

Упродовж минулої доби до Новокаховської міської лікарні, що на Херсонщині, поступили п’ять хворих з діагнозом пневмонія.

Після завершення лікування від цієї хвороби виписалися 4 пацієнти.

Про це Online НК повідомив головний лікар КНП «Новокаховська центральна міська лікарня» Ігор Гайдаманчук.

У медичному закладі станом на ранок 1 квітня на лікуванні перебувають 27 осіб з підтвердженим діагнозом пневмонія, з яких 8 – діти.

Окрім того кореспондент видання Online Нова Каховка поставив головному лікарю декілька запитань, які цікавлять наших читачів.

– Ігоре Івановичу, попередньо ви повідомляли, що лікарня отримала 200 експрес-тестів для визначення захворювання на коронавірус. Чи не здається вам що це замала кількість для Нової Каховки?

– Безумовно це так. Але накопичувати їх на місцях немає сенсу. Основна частина переданих державою на Херсонщину тестів знаходиться в розпорядженні Департаменту охорони здоров’я і наразі за необхідності буде направлена туди, де виникне потреба. Ось і вчора держава отримала від Кореї 100 тисяч ПЛР-тестів, які розподілені і відправлені в регіони. І цей процес буде продовжуватись. Держава нікого не залишить в біді. Окрім того ми пробуємо самі закупити експрес-тести і стоїмо в черзі на їх придбання відразу в декількох фірмах.

– А чи застосовувались у Новокаховській ЦМЛ експрес-тести із тих двохсот, що є в наявності?

– Так, два з них вже використані. Дякуючи Богу, вони захворювання у наших пацієнтів не виявили.

– Перевірці з допомогою експрес-тестів підлягають усі хворі на пневмонію, чи вибірково?

– Перевіряти усіх хворих на пневмонію немає ніякої потреби. Бувають випадки, коли людина тривали час хворіє на зовсім іншу недугу і місяць пролежала на спині. У неї з’являються застійні процеси в легенях, які можуть привести до пневмонії. Яка потреба в тестуванні таких хворих?

– А хто особисто приймає рішення про проведення тесту?

– Рішення про необхідність проведення тесту приймає медична комісія лікарів, створена згідно з моїм наказом.

– Чи можете ви особисто пообіцяти повідомити нашому виданню про захворювання на коронавірус у нашому місті, якщо раптом ця проблема торкнеться когось із мешканців?

– Ми кожного дня надаємо вашому виданню інформацію про кількість хворих на пневмонію. Немає жодного сенсу у приховуванні інформації. Люди повинні знати правду і вони її отримують. Але для них головне сьогодні дотримуватись усіх, без винятку, карантинних вимог. Досвід країн, які досягли успіху в боротьбі з пандемією показав, що її перемогти можливо тільки дотриманням суворого карантину. Саме тому від імені усіх лікарів ЦМЛ закликаю мешканців Новокаховської ОТГ дотримуватися встановлених обмежень.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ