Підтримати нас

За користування землею херсонці сплатили 161 мільйон гривень

09 червня 2018 08:06
578
Поширити:

Порівняно з відповідним періодом минулого року надходження зросли на 7,9 млн. грн. або 5 відсотків.

Упродовж січня-травня 2017 року місцеві бюджети таврійського краю збагатилися майже 161,3 млн. грн. плати за землю та орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності,  передає Головне управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополь.

Переважну більшість складають кошти, які сплатили суб’єкти господарювання – 137 млн. грн. або 85 відс. від усієї суми збору по області.

Громадяни -  власники земельних ділянок та землекористувачі додали до місцевих бюджетів громад понад 24 млн. грн. плати за землю.

Найбільші платежі забезпечили суб'єкти підприємництва та громадяни двох міст та районів Херсонщини. Зокрема, м. Херсона – 38,2 млн. грн., м. Нова Каховка – 17,7 млн. грн., Каховського та Генічеського районів – 14,5 млн. грн. та 13,2 млн. грн. відповідно. Їх питома вага у загальній сумі надходжень плати за землю по області складає 52 відсотки, тобто більше половини.

Варто зазначити, що в Головному управлінні ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі нарахування земельної плати для громадян проводиться до 1 липня і надсилається у вигляді податкових повідомлень, а оплатити належну суму податку необхідно протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ