Підтримати нас

З небезпечних населених пунктів Херсонщини вже вдалося евакуювати 436 дітей

Vgoru
28 травня 2023 12:38
624
Поширити:

За останній час з Каховського, Береславського й Херсонського районів евакуювали 436 дітей.

Про це повідомив начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін на пресконференції Херсонської ОВА 25 травня.

“Вдячність і Національній поліції, яка вивозить і евакуює людей. Завдяки такій роботі вдалося тільки за останній час з Каховського, Береславського, Херсонського районів евакуювати 436 дітей. Важливо, щоби діти навчались. Вони в тих районах не мають можливості навчання, розвитку і дозвілля. Тому що під постійним вогнем це нереально”, — наголошує очільник.

Олександр Прокудін пояснює, що нині немає обов'язкової евакуації, але, звичайно, людям пропонують евакуюватись з територій, які найбільше потерпають від обстрілів. Це Берислав, Кізомис, Станіслав, Козацьке й інші прибережні населені пункти.

Соцслужба і поліція постійно пояснюють необхідність евакуації. Перш за все, спілкуються з багатодітними родинами, і тими де є маломобільні, літні люди.

Евакуація проводиться автобусами й потягами у різні місця по всій країні.

Начальник ОВА закликає й надалі евакуйовуватися людей з небезпечних місць Херсонщини.

“Я сам був у тих місцях, де зараз перебувають ці люди. Вони дуже не хотіли з Веселого, з Козацького виїжджати, але зараз, у Миколаївській області, де вони перебувають, люди дуже задоволені, вони не хочуть повертатися. Їм там дуже подобається. Вони навіть отримують там роботу”, — розповідає Олександр Прокудін.

Нагадаємо, улітку майже 140 дітей з Херсона зможуть відпочити у вінницьких оздоровчих таборах. Вінницька міська рада виділяє 800 тисяч гривень на оздоровлення херсонських дітей.

Унаслідок війни Росії проти України постраждали 1 тисяча 467 дітей. Загинуло 483 дитини та понад 984 отримали поранення різного ступеня тяжкості.

У Херсонській області постраждало 102 дитини. Це четверта за кількістю постраждалих дітей область.

Підтримати нас можна тут https://base.monobank.ua/
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ