Підтримати нас

Ювенальна поліція здійснила рейд в Таврійському мікрорайоні: продавали алкоголь неповнолітнім

Автор статті
12 лютого 2020 09:00
727
Поширити:

На час дії карантину в школах працівники відділу ювенальної превенції обласного главку поліції посили профілактичні заходи для своєчасного припинення фактів реалізації неповнолітнім алкогольної продукції та тютюнових виробів.

Для цього в Херсоні у мікрорайоні Таврійський ювенали провели рейд по недопущенню продажу неповнолітнім спиртного і цигарок.

В одному з магазинів поліцейські задокументували факт продажу 17-річному хлопцю пляшки з алкоголем. У відношенні продавця склали адміністративний протокол за ч.2 ст.156 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами».

За це продавцю загрожує штраф від 1850 до 6800 гривень. Також поліцейські направлять подання до фіскальної служби області про застосування до цього суб’єкта господарювання фінансових санкцій та вирішення питання про анулювання ліцензій на право здійснення торгівлі алкоголем і тютюновими виробами.

Як повідомив начальник відділу ювенальної превенції поліції Херсонщини Ярослав Шанько, з початку цього року поліцейські задокументували вже 23 факти продажу дітям спиртного і тютюнових виробів, 47 випадків доведення дітей до стану сп’яніння.

У минулому році максимальна сума штрафу, який сплатила продавець за продаж неповнолітньому спиртного, становила 6800 гривень. А суб’єкт господарювання, в магазині якого трапився цей факт, поніс фінансові санкції в розмірі понад 20 тисяч гривень.

Поліція звертається до громадян не бути байдужими і обов'язково повідомляти про факти продажу неповнолітнім алкоголю і тютюну. Будьте певні, що поліцейські перевіряють усі звернення і, в разі виявлення порушень закону, негайно реагують.

Віллід комунікацій Херсонської поліції

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ