Підтримати нас

Ймовірних нападників на Гандзюк вже не підозрюють у вбивстві

24 квітня 2019 03:00
578
Поширити:

П'ятьом вірогідним виконавцям вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк змінили підозру з умисного вбивства на нанесення тяжких тілесних ушкоджень.

Про це Слідство.Інфо дізналося з перебігу судового засідання 23 квітня.

Генпрокуратура змінила обвинувачення В’ячеславу Вишневському, Віктору Горбунову, Володимиру Васяновичу та Микиті Грабчуку, звинувативши їх в умисному нанесенні тяжких тілесних ушкоджень (частина 2 статті 121 Кримінального кодексу), що передбачає позбавлення волі від 7 до 10 років. Раніше їх підозрювали в умисному вбивстві за частиною 2 статті 115, що загрожувало суворішим покаранням — позбавленням волі на строк від 10 до 15 років або довічним ув’язненням. Також під час засідання Микиті Грабчуку продовжили запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Окрім того, з власних джерел Слідству.Інфо стало відомо, що аналогічно підозру змінили й Сергієві Торбіну, який, за версією слідства, організовував групу нападників.

17 квітня стало відомо, що прокуратура змінила підозру ще одному фігуранту справи Гандзюк — екс-помічнику нардепа Ігорю Павловському. Замість організації вбивства його звинуватили у замовчуванні (частина 1 статті 396 Кримінального кодексу). Ця стаття також передбачає «пом’якшення» покарання.

Іншим фігурантам справи — Олексієві Левіну та голові Херсонської обласної ради Владиславові Мангеру — підозри наразі не змінювали.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ