Підтримати нас

Як підтримують реформи

18 листопада 2019 12:36
193
Поширити:

Херсонський підрозділ Центру розвитку місцевого самоврядування підбив підсумки роботи. Центр створили у 2017 році для допомоги територіальним громадам об’єднуватися, а об’єднаним громадам - розвиватися.

Радники Центру надають консультації за 5-ма напрямках – це муніципальні послуги,  регіональний розвиток, децентралізація, місцеві фінанси та комунікація. За майже 3 роки на базі центру відбулося 165 навчальних заходів, які відвідало 3 тисячі учасників. Окрім постійних радників, тренінги проводили і національні експерти.  

За словами керівниці Херсонського ЦРМС Оксани Силюкової 2017 по 2019 фахівці центру зробили 545 робочих виїзди, які відвідало близько 10 тис. громадян. Спектр послуг ЦРМС дуже широкий: підтримка у впроваджені секторальних реформ (освіта, медицина), допомога представникам ОТГ у створені громадських організацій, написання грантових заявок, розробка стратегій розвитку для громад, ведення документації, організація співпраці між ОТГ, відкриття ЦНАПів.

Найбільшим попитом у ОТГ користувалися все ж фінансові консультації. Вони стосувалися і складання бюджетів громад,  і найпростіших фінансових питань.  Також фахівці ЦРМС організували цикл фінансових тренінгів не лише для економістів-фінансистів, а й для бухгалтерів ОТГ, тому що дуже часто їм не вистачало знань на початковому рівні.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ