Підтримати нас

Як отримати соціальні виплати жителям Херсонської громади, які отримували їх через Укрпошту – міськрада

Vgoru
Автор статті
17 березня 2023 11:01
2,488
Поширити:

Херсонська міська військова адміністрація опублікувала інструкцію щодо отримання соціальних виплат мешканцями громади, які в окупації та раніше  отримували їх через “Укрпошту”. 

Про це йдеться на Телеграм-каналі адміністрації. 

Якщо до війни житель отримував соціальні виплати через АП «Укрпошта», а за період окупації виплати припинилися та особа досі не отримує належне, то щоб отримати свої кошти (заборговану «соціалку» та щомісячні надходження з дати звернення), необхідно зробити наступні кроки:

1. Звернутися до найближчого відділення Ощадбанку (з паспортом та ідентифікаційним кодом (може бути копія, якщо можливо прочитати інформацію з цієї копії) й відкрити картковий рахунок для соціальних виплат. Ця опція безплатна. Можна звертатися до відділення Ощадбанку на вул. Чорноморській, 29. Особи з інвалідністю, люди похилого віку обслуговуються поза чергою. 

У випадку, якщо особа за станом здоров’я самостійно не можете звернутися до Ощадбанку для відкриття карткового рахунку, це може зробити довірена особа, за НОТАРІАЛЬНО засвідченим дорученням. 

2. Відкривши в Ощадбанку картковий рахунок, відразу в банку візьміть довідку з реквізитами для зарахування коштів.  

3. Довідку й копії документів (паспорт, ідентифікаційний код) необхідно принести до управління соціального захисту населення за місцем проживання, написати заяву з проханням виплатити недоотримані кошти за вказаний період, які особа отримувала через АП Укрпошта і вказати, що надалі необхідно здійснювати виплату на рахунок Ощадбанку. 

4. Управління праці та соціального захисту населення (УСЗН) у той же день видає розпорядження про зміну способу виплати й підключення невиплачених коштів та оперативно направляє його на виплату на обласний рівень, до обласного центру по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат. 

5. Після перевірки наданої інформації, підтвердження наявної заборгованості на обласному та центральному рівнях, кошти надійдуть на картку й надалі будуть автоматично надходити щомісяця на цю ж картку. Особа зможе їх зняти в банкоматі будь-якого банку, на касах супермаркетів, аптек (у магазинах чи аптеках потрібно повідомити касиру про бажання зняти свої кошти, вказати суму). 

Телефони гарячих ліній УСЗН: 

- у Дніпровському районі міста Херсон: +380992535491; 

- у Суворівському районі міста Херсон: +380664479236; 

- у Корабельному районі міста Херсон: +3805087-51-141. 

Приймання громадян з усіх питань соціального захисту населення здійснюється в робочі дні з 8.30 год до 16.00 за адресами: 

- у Дніпровському районі міста Херсон: вул. Перекопська, 166, каб. 103; 

- у Суворівському районі міста Херсон: вул. Маяковського, 8, каб. 15; 

- у Корабельному районі міста Херсон: вул. Суворова, 29, каб. 103.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ