Підтримати нас

Як голосувати за проєкти Громадського бюджету в електронній формі

Автор статті
07 жовтня 2020 07:06
1,537
Поширити:

Голосування за проєкти Громадського бюджету Херсона вже розпочалося і триватиме до 19 жовтня (включно).

Херсонці можуть проголосувати трьома способами: у паперовій формі (як це зробити, ми писали у попередній статті), через термінал самообслуговування ПриватБанку та в електронній формі через Е-сервіс “Громадський Проект Херсон”.

Далі ми розповімо детальніше, як голосувати через Е-сервіс.

Як увійти до платформи “Громадський Проект Херсон”

Реєстрацію, або вхід на Платформу можна здійснити через BankID та через Національний банк України, натиснувши кнопку “Вхід” у правому верхньому куті. Ідентифікація через серію та номер паспорта, яка знаходиться зліва у вікні реєстрації, на жаль, не працює.

Що таке BankID?

BankID – це спосіб електронної автентифікації громадян за допомогою їхніх даних у банку, де вони обслуговуються.

Тобто, якщо маєте рахунки в ПриватБанку, monobankу, Банку Південний та КонкордБанку, система з вашого дозволу, через спеціальну захищену платформу, завантажить ваші дані. 

Наприклад, у випадку з ПриватБанком, вам необхідно мати доступ до Приват24 – логін і пароль від кабінету, через monobank можна зайти за допомогою QR-коду. У цьому ж розділі можна ідентифікуватися, використавши електронний цифровий підпис (ЕЦП), або IDcard.

Як відбуватиметься голосування

Подивитися всі проєкти можна, натиснувши зверху на плашку “Проекти” - “Громадський бюджет 2020”, або просто натиснувши на таймлайні з основними етапами Громадського бюджету на пункт “Голосування”, який підсвічується і показує, скільки залишилося до його завершення.

Під час голосування для кожного користувача проєкти показуватимуться на платформі у різному порядку. Бо якщо платформа буде сортувати їх за кількістю голосів, то вгорі сторінки будуть розміщуватися весь час ті самі проєкти. Тому рейтингу не буде, але буде видно кількість голосів за той чи інший проєкт.

Якщо оновити сторінку під час голосування, то проєкти також перемішаються між собою, але проєкт, який вам потрібний, можна знайти за його назвою, номером чи за допомогою фільтру проєктів.

Під кожним проєктом є кнопка «Проголосувати», яка відкриє картку проєкту, щоб користувач міг більш детально ознайомитися з ним. Якщо він вам сподобався тисніть кнопку “Проголосувати”.

Голосування закриється автоматично,19 жовтня о 23.59, і потім починається етап підбиття підсумків і система автоматично збудує рейтинг. Але все ж можуть бути якісь неточності, тому всі проєкти ще раз перевіряються і вже потім остаточний рейтинг з’явиться на сайті.

Шановні херсонці обов'язково беріть участь у голосування, адже саме від вас залежить, які проєкти будуть реалізовані у наступному році! Бережіть себе й оточуючих та віддайте перевагу дистанційним способам голосування за проєкти. 

*Інформаційна та промоційна кампанії Громадський бюджет Херсон на 2020 рік проводяться громадською організацією «ІРЦ Правовий простір», громадською організацією «Глобальний погляд», благодійною організацією «Фонд милосердя та здоров’я» та Онлайн газети "Вгору" за підтримки Херсонської Міської ради.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ