Підтримати нас

Хто очолив окуповані Новоолександрівку, Новопавлівку та Мирне на Херсонщині

02 липня 2024 14:13
754
Поширити:
Ольга Козинська
Ольга Козинська. Фото: ЦЖР

Окупаційна адміністрація нещодавно «об’єднала» села Новоолександрівка і Новопавлівка Каланчацької громади та селище Мирне Мирненської громади Скадовського району на лівобережжі Херсонщини. І призначили незаконну очільницю – 46-річну Ольгу Козинську.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

«Адміністративно-територіальний устрій окупантів не збігається з нашими громадами та з їхніми межами. Скоріш за все, вони влаштовують його так, як їм зручно, і де у них є необхідні для цього кадри», – розповіли джерела ЦЖР.

Як пишуть журналісти, Ольга Козинська багатодітна матір і живе в селі Новоолександрівка. Більшу частину життя ніде не працювала. Основним джерелом її доходу була державна допомога на її дітей.

Зазначається, що у грудні 2020 року Ольга Козинська зареєструвала ФОП – роздрібна торгівля продуктами, напоями й тютюновими виробами. Однак у березні 2021 року вона припинила цю діяльність.

До «об’єднання» російськими окупантами свого села з Мирним і з Новопавлівкою Козинська працювала в незаконно створеній адміністрації Новоолександрівки головною спеціалісткою, інформують в ЦЖР.

  • Івано-Франківський міський суд заочно визнав винною в колабораціонізмі 35-річну Дарію Дворну з села Красне Скадовської міської громади Херсонської області. Їй призначили  10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
  • Судитимуть за колабораціонізм та порушення законів та звичаїв війни трьох жителів Скадовського району Херсонської області. Вони обійняли посади в окупаційній поліції. 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів