Підтримати нас

Херсонщина увійшла до трійки областей України, які витратили найменше державних коштів на рекламу

15 серпня 2024 12:54
204
Поширити:
Фото: Олександр Корняков / ”Вгору”

Починаючи з січня 2024 року станом на 25 липня в Україні на порталі закупівель Prozorro органи державної влади уклали угод на закупівлю реклами на 362 мільйонів гривень з державного бюджету. На Херсонщині ця сума склала 561 тисячу гривень.

Відповідні дані дослідив проєкт DOZORRO Transparency International Ukraine.

За словами аналітиків, майже 72% загальної суми припадає на дві області: Київську (178 мільйонів гривень) та Дніпропетровську (86 мільйонів гривень).

 

Але Київщина має такий показник через закупівлю реклами державними банками, які становлять 61% від загальної суми витрат регіону.

У трійку лідерів також потрапила Вінницька область з результатом 10 мільйонів гривень

Найменше ж на рекламу витратили у Луганській (133 тисячі гривень), Донецькій (790 тисяч) та Херсонській (561 тисяча) областях України.

Найчастіше органи державної влади та інші держустанови купували: послуги з висвітлення результатів своєї діяльності, розробку та розміщення інформаційних матеріалів у соцмережах (Facebook, Instagram, TikTok), на білбордах, радіо та телебаченні та проведення рекламних кампаній.

  • Понад 22 тисячі 417 благодійних організацій не подали до Державної служби статистики України фінансову звітність за 2023 рік. Найбільше таких установ з Луганської, Донецької та Херсонської області.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів