Підтримати нас

Встановлення вантажних комплексів допоможе зберегти автошляхи області

26 травня 2017 02:00
194
Поширити:

Заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Адамчик запевнив, що як і в 2016 році, так і наразі ремонт магістральних і регіональних автомобільних шляхів Херсонщини активно продовжується.

«На сьогодні відремонтовано майже 80 відсотків дорожнього покриття по всій області й ліквідовано 90 тисяч квадратних метрів ямковості», - поінформував заступник очільника області.

Він також особливо звернув увагу на те, що значну роль у збереженні дорожніх покрить відіграє наявність систематичного вагового контролю за транспортом, який перевозить різні товари. Вага автомобіля разом із вантажем не повинна перевищувати норми, адже це створює додаткове навантаження на дорожне покриття й призводить до його руйнування.

«У Херсонській області зараз розміщено тільки один ваговий комплекс, розташований на в’їзді в обласний центр зі сторони Миколаєва поблизу села Чорнобаївка. Для повноцінного забезпечення контролю за переміщенням вантажів потрібно ще хоча б 5-6 одиниць таких комплексів. Вже зроблене подання на обласну раду щодо сприяння їх закупівлі Державною службою України з безпеки на транспорті», - висловив сподівання Олександр Адамчик.

Разом з тим, він звернув увагу, що розпочинаючи таку серйозну перевірку вантажних машин у минулому році, водії й компанії-перевізники висловлювали невдоволення, адже при виявленні перевищенні вагових норм під час руху по автошляхах області подальший рух авто заборонявся й карався штрафами до 5 тис євро.

Сьогодні ж досягнуто порозуміння й згоди з перевізниками щодо необхідності дотримання правил перевезення надважкого товару, адже не зважаючи на вимушеність автоматично змінювати вартість транспортування, перш за все, вкрай важливим залишається переміщення транспортних засобів безпечними якісними дорогами.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ