Підтримати нас

Власовим - «зелене світло» на волю?

Автор статті
04 вересня 2018 13:15
845
Поширити:

У вівторок, 4 вересня, суддя Херсонського міського суду обрала таку ж саму запобіжну міру Лілії Якубсон (Власовій), дружині депутата Дніпровської райради міста Херсона Олександра Власова, - домашній арешт.

Нагадаємо, скандальне подружжя «відмітилося» вже в декількох кримінальних справах, в тому числі за нанесення тілесних ушкоджень. Деякі вже розглядаються в суді, деякі знаходяться ще на стадії досудового слідства.

Але, попри це, подружжя не вгамувалося. Остання подія сталася минулого тижня. Вони виламали решітки на вікнах офісу, який займає херсонська Самооборона,  розбили вікно, залізли в приміщення й напали на керівницю херсонського Правого сектору Наталію Вотеічкіну, яка там знаходилася. Прокуратора подала клопотання про арешт нападників, без можливості внести заставу. Адже спільникам вже повідомили про підозру в скоєнні тяжкого злочину – пограбуванню, а це - позбавлення волі до 6 років.

Обидві справи потрапили на розгляд судді Галини Радченко. Ще у понеділок, 3 вересня, суддя вирішила, що Олександра Власова можна залишити на волі, під домашнім арештом. Як вказав адвокат потерпілої, Дмитрий Ильченко, суддя під час засідання декілька разів «дивувала» своїми рішеннями: відмовила у допуску потерпілої до участі у справі; відмовилася розглядати поданий їй відвід; «виявила» у звинуваченого «міцні соціальні зв’язки» - ту саму дружину, з якою Власов фігурує в одному злочині…

Розгляд клопотання про арешт спільниці Власова, його дружини Лілії, затягнувся. Як це відбувалося, яскраво передає на своїй сторінці в Фейсбуці активістка Євромайдану Римма Бараненко:

«Чогось ми другий день розбираємо кому належить квартира, в якій живе Лілія. Задля цього навіть викликали її матір Якубсон Таїсію Федорівну з Залізного Порту і вона давала свідчення що співвласниця разом з Рязановою Лілії Аліковній (Якубсон-Власовій). Яке це має відношення до важкості скоєного злочину і можливості чи неможливості перебування її на волі?

Прокурор зараз говорить про те, що поручитель Ігор Семенчев сам подав клопотання про поруки, де вказав невірні свідчення про номер кримінальної справи, яка на нього самого заведена, а також немає підпису про те, що він ознайомлення з наслідками, яке може потягнути поручительство.

Також прокурор зазначив, що ані дитина, ані чоловік, ані квартира не спинити Лілію Якубсон від скоєння злочину. Вже повторного, враховуючи попередні звинувачення у побитті людини. Також у Лілії Якубсон немає паспорту громадянки України - тому її нічого не тримає і дає можливість ухилятися від слідства.

Люди аплодують прокурору. Суддя Радченко каже, що прокурор не клоун і не треба йому аплодувати. Дуже схоже, що клоун у нас суддя. Тому що той цирк який був влаштований і продовжується зараз - організувати ще треба постаратися!

Адвокат продовжує цирк. Каже що потерпіла Вотеічкіна добре себе почуває. Після цих слів - у залі здійснився галас - всі побажали адвокатші так себе добре почувати як зараз почуває госпіталізована Наталя Вотеічкіна. Ну хіба не цирк??? Чи театр? Трагікомедія. Де фінал вже відомий…»

Незважаючи ні на що, суддя Галина Радченко вирішила теж залишити Лілію Власову, разом з чоловіком, на волі, під домашнім арештом.

Проте, як каже керівниця громадської організації «Антонівська хвиля» Галина Зарудна, «завдяки» цьому суду херсонці побачили, хто є хто. Адже Власових готові були взяти на поруки депутати міської ради Сергій Бєлоковиленко, Станіслав Лисюк, Роман Підперигора, депутат обласної ради Василь Федін і Антонівський сільський голова Ігор Сємєнчев. Та й адвокати, які захищали Власових - ті ж самі, що зараз захищають в Генічеському суді Ігоря Сємєнчева, якого судять за хабар.   

Прокуратура планує оскаржити рішення суду першої інстанції в апеляції. А постраждала сторона готує скаргу на суддю Галину Радченко до Вищої Ради Правосуддя, за позбавлення доступу до правосуддя.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ