Підтримати нас

Вимагала гроші за закриття справи: Верховний суд залишив без змін вирок ексголові суду з Херсонщини

04 липня 2024 15:30
321
Поширити:
ексголова суддя Каланчацького районного суду Херсонської області Олена Живцова
Олена Живцова. Фото: ВРП

4 липня Касаційний кримінальний суд Верховного Суду залишив без змін вирок Вищого антикорупційного суду та ухвалу Апеляційної палати колишній голові Каланчацького районного суду Херсонської області Олені Живцовій – 5,5 років позбавлення волі.

Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Постанова Верховного Суду є остаточною та оскарженню не підлягає. 

Зазначається, що Верховний Суд погодився з доводами прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, відхилив касаційні скарги сторони захисту та підтвердив законність рішення судів. 

У квітні 2018 року Живцова запропонувала порушнику надати їй 5 тисяч гривень за закриття адміністративної справи. У разі відмови – погрожувала притягнути чоловіка до адміністративної відповідальності, а також накласти грошове стягнення у сумі від 16 тисяч до 32 тисяч гривень.

Після отримання коштів, які вона сховала у Кодексі про адміністративні правопорушення, суддя ухвалила постанову про закриття вказаного провадження. Однак правоохоронці викрили Олену Живцову.

  • У квітні 2021 року ВРП відсторонила суддю Каланчацького районного суду Херсонської області Живцову від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів