Підтримати нас

Викраденого в Херсоні ветерана АТО засудили до 12 років вʼязниці в Росії

Автор статті
01 грудня 2023 11:43
311
Поширити:

У Росії засудили ветерана АТО Павла Запорожця, якого викрали в Херсоні, до 12 років колонії за статтею про "міжнародний тероризм".  

Про це повідомляє Кримська правозахисна група. 

Російські медіа, зокрема, державне агентство ТАСС, із посиланням на суд повідомляло, що Павло Запорожець готував теракт під час акції “Безсмертний полк”, яку російська адміністрація планувала в окупованому Херсоні 9 травня 2022 року. 

Сам Павло Запорожець казав суду, що планував підірвати російський військовий патруль рано-вранці – через комендантську годину мирні жителі не постраждали б. 

За словами Павла Запорожця, його затримали, коли він встановлював розтяжку із двома гранатами, та відвезли до будівлі херсонської адміністрації. Там його били та катували. Після цього його доправили до херсонського ізолятора, де під погрозами побиття змусили підписати протокол, який не дозволили прочитати.

У лютому 2023 року Павла Запорожця вивезли в Ростов-на-Дону. Там щодо нього розпочався судовий процес. 

Захист наполягав, що чоловік має бути визнаний військовополоненим.

У жовтні його сестра Лідія розповіла правозахисній організації “Зміна”, що український Координаційний штаб у своєму документі визнав Павла військовополоненим, але російський суд не взяв цю обставину до уваги.

У підсумку чоловіка визнали винним за статтею про “міжнародний тероризм” і засудили до 12 років.

У квітні сестра ув’язненого Марина Запорожець розповіла “Новинам Приазов’я”, що його справа – перша в Росії, яка доведена до суду за статтею “міжнародний тероризм”.

Раніше Кримська правозахисна група повідомляла, що жителя Херсонщини Руслана Абдурахманова етапували у виправну колонію №5 у російському місті.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ