Підтримати нас

Військові рф виводять деморалізованих солдатів у тили, щоб ті не здавалися в полон

Vgoru
16 вересня 2022 13:07
1,200
Поширити:

На Херсонщині російські окупанти розгублені через ураження пунктів управління, офіцерського складу та неможливість підвезти зброю і боєприпаси.

Про це, 16 вересня, повідомила керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк під час брифінгу.

За її словами, російське військове керівництво намагається запобігти масовій здачі своїх солдатів у полон. Для цього вони проводять роботу з особовим складом.

“Створюють ротацію підрозділів, щоб максимально деморалізованих вивозити в тил, і там проводити їхню обробку, а вже після цього виводити на передову. Все це робиться досить метушливо, бо часу мало. Уражені пункти управління і логістичні центри не дають їм такої можливості, оскільки вони не можуть постачати на передову і засоби захисту, і зброю, і боєприпаси. Вони не мають певної кількості досвідчених командирів, бо уражені пункти управління - це й уражений офіцерський склад. Ми зараз намагаємося використати такий період їхньої розгубленості, щоб втілити свої плани”, – повідомила Гуменюк. 

Раніше повідомлялося, що військовослужбовець рф на Херсонському напрямку обговорював з дівчиною останні зміни на лінії фронту й не розумів, чому вони втрачають захоплені території.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів