Підтримати нас

Військовий із Херсона братиме участь у міжнародних змаганнях у Мадриді 

25 вересня 2024 10:23
113
Поширити:
Фото зі сторінки Андрія Якубенка

У Мадриді (Іспанія) з 11 по 13 жовтня проходитимуть міжнародні змагання "Strong Spirit Games" у межах фестивалю Arnold Classic Europe. У складі збірної України братиме участь спортсмен із Херсона Андрій Якубенко.

Про це йдеться на сторінці Мінветеранів. 

Зазначається, що команда складається із 50 ветеранів війни, військовослужбовців, які брали участь у бойових діях, а також тих, хто отримав поранення та інвалідність під час виконання службових обов’язків. 

“Учасники національної збірної команди України на Arnold Classic Europe змагатимуться у жимі лежачи на максимальну вагу, лежачи на рази, ейрбайку, веслуванні на тренажері Concept2 та у ривку гирі. Всі види спорту адаптовані відповідно до груп категорій учасників”, – додають у Міністерстві.

Кореспонденти “Укрінформ” розповідали, що Андрій Якубенко за освітою – історик та був співробітником відділу археології Херсонської обласної інспекції з охорони пам'яток.

24 лютого 2022 року мобілізувався до 192 батальйону ТрО. Він брав участь у боях на Херсонщині та був серед тих військових, хто тримав оборону на Миколаївщині. 

“Група, в складі якої був і Андрій, потрапила під мінометний обстріл біля Снігурівки. Чоловік отримав важкі поранення. У миколаївській лікарні йому ампутували ліву руку”, – додають кореспонденти. 
  • Arnold Classic Europe – міжнародне спортивний фестиваль, що заснований у 2011 році Арнольдом Шварценеггером. Щорічно у ньому беруть участь спортсмени із понад 50 країн світу. У межах спортивного фестивалю відбудуться міжнародні спортивні змагання ветеранів війни Strong Spirit's Games.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів