Підтримати нас

Військові отримали нагороду “Хрест бойових заслуг”: брали участь у боях на лівобережжі Херсонщини

08 липня 2024 07:30
458
Поширити:
Фото зі сторінки Служби безпеки України

7 липня в Одесі Володимир Зеленський нагородив “Хрестом бойових заслуг” трьох військових, які брали участь у боях на лівобережжі Херсонщини.

Про це йдеться на сторінці Президента.

Відзнака “Хрест бойових заслуг” вручається за видатний вчинок під час виконання бойового завдання в умовах небезпеки для життя, а також за видатні успіхи в управлінні військами під час ведення бойових дій.

Таку нагороду отримав молодший сержант Ярослав Козійчук. У 2023 році він командував бойовою групою, яка висадилась на лівий берег Дніпра. Вони зайняли позиції окупаційних військ, штурмували опорні пункти, знищили бронетехніку та військових РФ із їх особового складу.

“Хрест бойових заслуг” отримав старший матрос Віталій Кошелюк. Він очолював штурмову групу, яка наступала біля села Кринки на лівобережжі Херсонщини.

Капітан Василь Пушкаш теж відзначений цією нагородою. Він організував евакуацію поранених та загиблих із позицій на лівому березі Дніпра. Навесні військовий провів бойову операцію із висадки десанту поблизу села Кринки. Його підрозділ штурмував позиції армії РФ, захопив РЕБ та провів розвідку. Внаслідок цього Сили спеціальних операцій змогли закріпитися на нових позиціях.

  • Одна людина може отримати “Хрест бойових заслуг” тричі. Носять його на грудях зліва перед усіма іншими нагородами.
  • 28 червня Володимир Зеленський видав указ про нагородження орденом «За заслуги» ІІІ ступеня кореспондентів та працівників комунальних підприємств, які працюють на Херсонщині.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів