Підтримати нас

Вето – не подолали

Автор статті
05 листопада 2016 03:00
557
Поширити:

Минулої п’ятниці, 28 жовтня, херсонських міських депутатів скликали на позачергове засідання сесії.

На ньому прийняли зміни до бюджету на 2016 рік. Місто отримало трохи більше 4 мільйонів державної субвенції. Куди ж розподілили кошти?

Майже на 193 тисячі планують відремонтувати водопровідну мережу у провулку Янтарному. Дитячий садочок №8 термомодернізують на 3 мільйони. Трохи більше півмільйона гривень виділили на будівництво  спортивного майданчика в Антонівській школі №18. На 260 тисяч чекає ремонт спортивний майданчик у дитячому садочку №33.  Міські ліфти реанімують за 1 млн 750 тисяч гривень. Баскетбольний клуб “Таврійська зірка” отримає підтримку від міського бюджету на 25 тисяч, ще 80 тисяч спрямують на ФСТ “Спартак”. Громадська організація “Ветерани АТО “Зірка” отримають з бюджету 50 тисяч гривень. Ще 150 тисяч планують витратити на ремонт адмінбудівлі Корабельної райради. Також капітальний ремонт чекає на тепломережі будинку, що на Патона, 27 і котельню в районі вулиць Бойка і Некрасова. Місто також закупить на 300 тисяч вакцини проти грипу. І на 24 тисячі  відремонтує дитячий майданчик у сквері “Монастирська слобода”.

Після стількох добрих справ депутати мали перейти до питання щодо “Будмеханізації”. Нагадаємо, що на сесії 20 жовтня 33 депутати проголосували “за” виділення землі будівельній компанії “Будмеханізація”. На тій ділянці зводиться чергова багатоповерхівка. Проте з’явилася інформація, що робиться це з порушенням усіх  технічних норм. Тому міський голова наклав на рішення депутатів вето.

Депутати попросили десятихвилинну перерву. Після неї більшості обранців у залі вже не було. Тому міський голова вирішив продовжити роботу у понеділок, 31 жовтня.

Багато фракцій просто проігнорували друге засідання позачергової сесії. Так, у повному складі не прийшли УКРОП та “Батьківщина”. Майже повним складом не з’явилися  представники БПП. І частково – “Самопомочі” та половина депутатів “Опозиційного блоку”.

Доки збирався кворум, перший заступник міського голови Ігор Козаков поділився радісною звісткою.  До 10 листопада запустять 9 ліфтів. Так, за його словами, наразі зупинено роботу 41-го ліфта у Херсоні. Основна причина цього – закінчення строку їх експлуатації.

– До кінця листопада плануємо відновити роботу ще 10-ти, а до кінця  грудня 2016 року маємо запустити ще 22”, – відзначив Ігор Козаков.

І ось у залі зібралось усього 28 народних обранців, кворум є, можна починати роботу.  На порядку денному лише одне питання – про виділення землі ПАТ “Будмеханізація”.Голосування… і усього 7 голосів “за”. Це була, мабуть, найшвидша сесія міської ради. Уклалась всього лиш у 12 хвилин.

– Ми вважаємо вето, накладене міським головою на рішення про виділення землі ПАТ “Будмеханізація”, незаконним. Тому і позачергову сесію скликали незаконно. У залі не було кворума. Були лише картки депутатів, яких на сесії не було. На нашу думку, рішення депутати так і не прийняли. Брати участь у такому беззаконні ми не будемо. Ми подали усі необхідні документи щодо забудови на земельній ділянці. Далі ми плануємо звертатися до суду, – озвучив позицію голова фракції “Батьківщина” Дмитро Ільченко.Чергове пленарне засідання заплановано на 30 листопада. Думку міського голови Володимира Миколаєнка стосовно незаконної забудови в Херсоні читайте в наступному випуску “Вгору”.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ