Підтримати нас

В ОТГ на Херсонщині встановили дерево на сонячних панелях, що роздає Wi-Fi

Автор статті
12 травня 2020 04:00
804
Поширити:

У селі Добросілля, що на Херсонщині, запрацювало дерево на сонячних панелях для зарядки мобільних гаджетів.

Як зазначається, конструкцію встановили у центрі населеного пункту торік у рамках стратегії Великокопанівської ОТГ на 2020-2022 роки. А запрацювало дерево наприкінці квітня, йдеться на сторінці у facebook.

Як це працює?
Штучне дерево із сонячними панелями займає мінімальну кількість площі, але збирає сонячне випромінювання і перетворює його на електроенергію, забезпечуючи крім підзарядки різноманітних девайсів та підключення до Wi-fi, тінь у спекотну погоду та освітлення вночі.

«У Добросіллі «сонячне» дерево запрацювало на повну, – кажуть у громаді. – Відтепер жителі та гості села зможуть у будь-який час доби не лише підзарядити свій гаджет, а й отримати важливу інформацію через мережу Інтернет, особливо в період карантину, безкоштовний Wi-fi – вже у вільному доступі».

Житель села Добросілля Андрій переймається питанням збереження металевої конструкції від вандалів.

«Наше сонячне деревце тепер повноцінне – під’єднали до Інтернету, – каже він. – Будемо сподіватися, що у нас люди – люди!».

По всій ОТГ

У 2019 році «сонячні» дерева встановили у всіх населених пунктах Великокопанівської об’єднаної територіальної громади, до якої крім Добросілля, входять також село Великі Копані та селище Абрикосівка.

Найближчим часом конструкції роздаватимуть Wi-fi і в інших населених пунктах громади.

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ