Підтримати нас

В освітніх закладах у Херсонському районі облаштували укриття, – ОВА

Vgoru
Автор статті
02 січня 2024 16:14
625
Поширити:

У двох освітніх закладах у Херсонському районі облаштували укриття.

Про це під час брифінгу повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

За його словами одне з укриттів має площу понад 500 квадратних метрів і може вмістити 700 людей. Друге – площу 250 квадратів і розраховане на майже 400 осіб.

Скриншот із відео ОВА

Зазначається, що в них облаштовані освітні та ігрові зони, спальні кімнати для молодших школярів, санітарні приміщення, система вентиляції, а також вони забезпечені автономними джерелами живлення.

На ремонт та облаштування укриттів загалом витратили понад 12 млн грн. Більша частина з них – державні кошти, а також співфінансування з місцевих бюджетів, йдеться в повідомленні.

Крім того, чиновник зазначив, що Херсонська ОВА оголосили тендер на ремонт школи у Високопільській громаді. Там також передбачено облаштування укриття.

Очікувана вартість становить 134 млн грн. Аукціон з визначення переможця закупівлі розпочнеться 5 січня, сказав Прокудін.

21 грудня голова ХОВА Олександр Прокудін розповів, що Херсонська обласна військова адміністрація підготувала на 2024 рік два масштабні проєкти з будівництва в підземних укриттях регіонального перинатального центру та клінічної лікарні з заїздом для автомобілів швидкої допомоги.

17 грудня перший заступник начальника Херсонської ОВА повідомив, що в Херсонській громаді провели поточний ремонт у 46 захисних спорудах, ще в трьох – капітальний. Зараз роботи тривають у 25 найпростіших укриттях. На це витратили понад 145 млн грн. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ