Підтримати нас

В одному із храмів Херсона вперше провели літургію українською

Вгору
Автор статті
10 березня 2024 07:56
172
Поширити:
Фото зі сторінки єпископа Никодима

9 березня в херсонському храмі “Сорока мучеників Севастійських” при ГУ НП в Херсонській області вперше відправили Божественну літургію українською мовою.

Про це повідомив Херсонський і Таврійський керівник Херсонською єпархією ПЦУ єпископ Никодим.

Єпископ пише, що з міркувань безпеки дату та час служби не оголошували заздалегідь.

Також він розповів, що храм розграбували російські військові перед деокупацією, вони вивезли престол та іконостас та загалом все, що вважали цінним. Тому наразі храм потребує допомоги, щоб бути готовим до регулярних богослужінь. Але можливості для цього в Херсоні обмежені.

“Саме в цьому храмі, як виняток з правила, сьогодні ми не стали переносити на 8 березня відправу Літургії в пам’ять Сорока мучеників, як приписує устав через збіг із Вселенською поминальною суботою. Панахиду за всіма споконвіку спочилими відправили після літургії”, – пише єпископ Никодим.

Єпископ вручив  камилавку   Камила́вка — головний убір у Православній церкві фіолетового або чорного кольору у вигляді дедалі ширшого догори циліндра. Вона є нагородою для священиків.  Ієрею Михайлу Анпілогову, який нещодавно став пастирем храму “Сорока мучеників Севастійських”. У храмі планують відкрити духовний центр Херсонської єпархії на честь Сорока Севастійських мучеників при ГУ НП в Херсонській області, йдеться в дописі.

  • Упродовж 21 місяця повномасштабного вторгнення російські війська повністю знищили або пошкодили на Херсонщині щонайменше 78 релігійних споруд.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ