Підтримати нас

В Одесі презентують мистецький проєкт херсонців, створений за підтримки ЮНЕСКО

Vgoru
20 жовтня 2022 09:54
563
Поширити:

Команда Urban Re-Public розкаже про культуру та історію українського Херсона до та під час тимчасової російської окупації.

Детальніше про захід “Херсон: арт-опір” організатори написали на сторінці події у Фейсбук:

Ми погортаємо сторінки історії та культури південного міста, яке колись називали воротами Криму, поговоримо про феномен українськості та мистецького спротиву Херсона. Також познайомимося з творчістю деяких учасників/ць «Резиденції в окупації», роботи яких отримають нове життя в інтернет-просторі, – йдеться в описі.

Спікерами виступлять Юлія Манукян, кураторка та менеджерка проєкту «Анімація арт-опору в окупації», кураторка «Резиденції в окупації» (Херсон) та Сергій Дяченко, координатор проєкту «Анімація арт-опору в окупації», історик архітектури, музеєзнавець, дійсний член УНК ІКОМОС (Херсон). Модераторкою заходу буде Оксана Довгополова, докторка філософських наук, професорка кафедри філософії Одеського національного університету, співзасновниця платформи культури пам’яті «Past / Future / Art».

Захід відбудеться 21 жовтня о 14:00 в Одеській обласні універсальній науковій бібліотеці ім. М. Грушевського за адресою вул. Троїцька 49/51.

Вхід вільний.

Організовують захід громадська організація «Urban Re-Public» (Херсон), платформа культури пам’яті «Past / Future / Art» (Одеса) й відділ соціокультурної діяльності Одеської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. М.С. Грушевського.

Проєкт херсонської команди Urban Re-Public реалізується за підтримки ГО Музей сучасного мистецтва та UNESCO.

Нагадаємо, в Одесі покажуть короткометражні фільми, створені херсонцями в рамках кінофестивалю “Кіноджем”.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ