Підтримати нас

На Херсонщині не вщухають пожежі сухої трави

22 серпня 2017 01:04
177
Поширити:

Поки одні підрозділи обласної служби ДСНС ліквідовують масштабну лісову пожежу на територї Дніпровського лісництва в Олешківському районі, інші постійно виїжджають на гасіння сухостоїв у різних районах області. Ці пожежі інколи вражають як своїми масштабами, так й байдужістю і нерозважливістю мешканців та представників органів місцевої влади.

Адже саме людська бездіяльність – зарослі бур’янами подвір’я та вулиці, випалювання окремими господарями залишків стерні на полях, а також  розпалювання багать, кинуті з автівок на узбіччя недопалки – значно підсилюють виникнення пожеж на відкритих територіях в умовах надзвичайної спеки, засухи та вітряної погоди.

Як результат, упродовж вихідних днів 19-го та 20-го серпня в області сталось 46 пожеж на відкритих територіях. Площі займань різні, є і досить значні. Вогнеборцям доводиться працювати у складних умовах, витрачати по кілька годин на гасіння однієї пожежі, якої при іншому ставленні людини до цієї проблеми могло б і не виникнути.

Тож поки вогнеборці, обливаючись потом гасять пожежі, дехто елементарно не хоче дотримуватись правил пожежної безпеки у найвищий клас пожежонебезпеки. 

ГУ ДСНС України у Херсонській області

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ