Підтримати нас

В Херсонській облдержадміністрації презентували проект «КОПи»

Автор статті
19 червня 2019 04:45
652
Поширити:

У вівторок, 18 червня, патрульна поліція Херсонської області та Благодійний Фонд «Майбутнє Херсонщини» презентували ідею нового соціального проекту «КОПи».

«КОПи» - це абревіатура, розшифровується як Кмітливі Охоронці Порядку. Ідея в тому, щоб весело, граючи, з різними конкурсами та через кумедні книжки-комікси навчати дітей правилам дорожнього руху, а для підлітків (молодь з 14 років) проводити курси самооборони, вело школу та велоперегони, тренінги  з  правової обізнаності та  надання першої медичної допомоги. А ще - обладнати «вуличний кінотеатр безпеки», дивитися й обговорювати разом зі школярами та студентами фільми, ходити з ними у профілактичні рейди вулицями міста, роздавати «безпекові абетки», влаштовувати флешмоби за здоровий спосіб життя та безпеку на дорозі, та ще багато іншого.

Як розповіла голова правління БФ «Майбутнє Херсонщини» Юлія Ситник, їх організація вже два роки, спільно з патрульною поліцією, проводить для малечі та школярів цікаві уроки, конкурси, велоперегони, щоб діти і правилам дорожнього руху навчилися, й долучилися до пропаганди здорового способу життя. Адже життя наших дітей дуже часто залежить від їх поведінки на дорозі.  А безпека суспільства у майбутньому - від того, якими вони виростуть, з якими цінностями та відповідальністю.

Ця робота реалізовувалась за кошти міжнародних донорів. Проекти закінчились, кошти витрачено, але робота з дітьми та підлітками подовжується і чим далі - тим більше ідей, як її зробити краще: системною, цікавою та популярною для всіх мешканців області.

Зокрема, «родзинкою» проекту «КОПи» може стати «автомістечко»:  майданчик з ігровими зонами і між ними - імітація проїжджої частини з дорожніми знаками та світлофорами, там же можна облаштувати відкритий кінотеатр. 

Під майбутній майданчик «пригляділи» частину автостоянки на просп. Адмірала Сенявіна, яка знаходиться прямо навпроти Управління патрульної поліції в Херсонській області. Чому саме там, пояснив начальник Управління Костянтин Дронгаль. По-перше, як свідчить сумний досвід, - що не охороняється в Херсоні дуже швидко трощиться. А ця стоянка завжди під пильним оком поліції. По-друге, вона не користується великим попитом, заповнюється десь лише на третину. І поліція хоче попросити у міста саме ту частину, яка завжди пустує.  А, крім того, ця стоянка колись вже «служила» правоохоронцям -  належала сервісному центру ДАІ. Але після того, як службу реформували, стала комунальною.

І, як розповіла інспектор зі зв'язків із громадськістю Управління Олена Вахтель, вони мріють, щоб на цей майданчик діти приходили зі своїми батьками, друзями, щоб він став яскравим розважально-навчальним місцем для малечі та юнаків зі всіх куточків області, з яких автобуси привозять до Херсона на екскурсії. Співробітники патрульної поліції готові за рахунок своїх особистих людських ресурсів тренувати та навчати дітей та підлітків.   Але щоб зацікавити їх займатися - потрібна допомога містян, громадськості, місцевої влади.  До того ж, правопорядок та безпека - це справа не лише «людей у формі», а й всього суспільства теж. До того ж, проект сприятиме підвищенню рівня довіри та налагодження комунікації громади з поліцією.

«КОПи» - це поки тільки ідея, чудова безпекова ініціатива. Але на неї немає грошей, є тільки людський ресурс, тому і презентували проект в облдержадміністрації, сподіваючись на фінансову підтримку влади, та знайти нових партнерів.

Заступнику голови ХОДА Андрію Балоню, під керівництвом якого проходило засідання, ідея проекту теж сподобалася. Він пообіцяв з’ясувати, чи є можливість виділити якусь частку коштів з обласної програми з підтримки правоохоронних органів, чи з коштів передбачених на культурні або спортивні заходи. Але між тим наполегливо порекомендував звернутися до міської ради, адже там в бюджеті і грошей більше, і автостоянка - комунальна власність міста.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ