Підтримати нас

Унікальні місця Херсонщини, які варто відвідати

Vgoru
13 грудня 2018 05:06
683
Поширити:

Центр туризму ХерсON публікує перелік 15 найкрасивіших місць України, які обов’язково захочеться відвідати.

Серед них є і місця на Херсонщині, передає ПІК.

Острів Джарилгач

Острів Джарилгач знаходиться недалеко від Скадовська, його часто називають «українськими Мальдивами». Схожість дійсно є, але це стосується чистого пляжу і блакитної води. Готелів, супермаркетів, ресторанів тут не зустрінеш, тому сюди приїжджають не за комфортабельним відпочинком в готелі з п'ятьма зірками, а за враженнями.

З острові можна спостерігати за дельфінами, які зранку підпливають близько о берега. А також засмагати, плавати у кристально-чистій воді, спостерігати за дикими тваринами і відпочивати від цивілізації.

Єдиними рукотворними пам'ятками на острові є маяки. Один з них функціонує досі, другий просто радує око, адже подейкують, що його спроектував один з учнів Ейфеля. Біля маяків можна безкоштовно набрати питну воду.

Дніпро-Бузький лиман

Дніпро-Бузький лиман - найбільший в Причорномор'ї. Довжина водного об'єкта державного значення становить близько 82 км. Тут мешкає майже 70 видів риб: лящ, бички, карась, краснопірка, сазан та інші. Деякі представники морської фауни перебувають в цих водах постійно, деякі - живуть в Чорному морі і запливають в лиман під час нересту (осетер, білуга, севрюга, оселедець).

Олешківські піски

Олешківські піски – це найбільший піщаний масив в Україні, площею понад 8 тис. га. Цікаво, що мало хто знав про існування пустелі в нашій країні. Територія була закрита через розміщення на ній військового полігону для льотчиків. Після певного часу навчання припинилися, ділянку з полігоном (15 км в діаметрі) почали розміновувати.

У 2010 році був створений природний національний парк «Олешківські піски». Через кілька років туристичні компанії стали організовувати тури в пустелю. Зараз цей напрямок користується величезною популярністю, адже не потрібно їхати за кордон, щоб на власні очі побачити безкраї піски.

Лемурійське рожеве озеро на Херсонщині

Біля озера Сиваш в Херсонській області на Арабатській стрілці знаходиться невелика водойма з рожевою солоною водою. Це невідоме більшості українців унікальне місце. У воді озера міститься близько 35% солі, тому потонути тут неможливо. Сюди приїжджають на вихідні туристи з дітьми, щоб навчити їх плавати. За своїм складом ставок нагадує Мертве море. Ропа і бруд водойми мають лікувальні властивості, надають корисну дію на суглоби і шкіру.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ