Підтримати нас

Укрпошта продаватиме посилки, які не забрали протягом пів року

10 травня 2024 21:59
446
Поширити:
Укрпошта посилки, які не забрали протягом шести місяців виставлятимуть на продаж у межах аукціонів на майданчику Prozorro.Sale.
Фото: Pexels

Укрпошта впроваджує міжнародні практики: посилки, які не забрали протягом шести місяців виставлятимуть на продаж у межах аукціонів на майданчику Prozorro.Sale.

Про це йдеться на сторінці Укрпошти.

Початкова ціна за кожну таку посилку становитиме десять гривень. Посилки будуть об'єднувати в палети, місткістю до 100 одиниць, і продавати як один лот. Лоти формуватимуться рандомно, а всі посилки продаватимуться нерозпакованими із видаленням адресної інформації. Ані компанія, ані потенційні покупці до оголошення результатів аукціону не знатимуть, що вони містять, інформують в компанії. 

Для усунення можливості корупційної складової щодо формування лотів працівники компанії не можуть брати участь в аукціонах. 

За словами гендиректор Укрпошти Ігоря Смілянського, наразі на складах компанії є десятки тисяч посилок, які не забирають. Раніше такі поштові відправлення просто знищувалися. Відтепер згідно з законодавством можна продати ці посилки та компенсувати витрати на їхню логістику та зберігання.

Зазначається, що аналогічний підхід є поширеним серед міжнародних поштових операторів і логістичних компаній, таких як Amazon, USPS, FedEx, Royal Mail. 

  • 8 травня в Херсоні погасили поштовий блок марок “Русскій воєнний флот – до дна!”. Він присвячений втратам окупаційними військами військово-морських суден за два роки повномасштабного вторгнення РФ на територію України. 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів