Підтримати нас

Український військовий снайпер побив світовий рекорд на Херсонщині

Vgoru
Автор статті
06 грудня 2023 11:27
655
Поширити:

У Херсонській області український снайпер В’ячеслав Ковальський побив світовий рекорд, уразивши російського військового на відстані в 3800 метрів.

Про це з посиланням на видання The Wall Street Journal, повідомляє “Мілітарний”.

За інформацією центру, попередній світовий рекорд становив 3500 метрів. Його встановив у 2017 році канадський снайпер підрозділу Joint Task Force 2.

Як пише “Мілітарний”, В’ячеслав разом зі своїм напарником, який розраховував відстань, швидкість вітру та інші параметри, облаштували позицію на протилежному березі Дніпра від російських військових.

Вони спостерігали за військовими РФ, які рубали ліс, але пізніше до них прибула група з п’яти солдатів і снайпер помітив, як один із них інструктує інших – це був офіцер.

Спочатку Ковальський зробив пробний постріл на відстань 300 метрів у сторону від цілі. Напарник повідомив йому про промах – неправильно врахували швидкість вітру, яка знесла кулю на 60 метрів. Снайпер швидко перезарядив гвинтівку, повторно прицілився та приблизно за дев’ять секунд куля досягла своєї цілі на відстані в 3800 метрів.

За словами Ковальського, куля влучила в область грудей або живота росіянина. Він упевнений, що солдат загинув.

Постріл В’ячеслава Ковальського на 3800 метрів 

У ніч на 6 грудня підрозділи протиповітряної оборони знищили над Херсонщиною 3 БПЛА "SHAHED-136/131".

Нагадаємо, українські війська станом на 4 грудня продовжили наземні операції на лівобережжі Херсонщини й нещодавно зайняли підтверджену позицію на острові Білогрудів.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ