Підтримати нас

У Зеленопідській ОТГ відкрили нову амбулаторію

Автор статті
28 січня 2020 14:00
618
Поширити:

Зеленопідська амбулаторія загальної практики сімейної медицини на Каховщині відчинила свої двері.

На цей захід серед інших завітав голова облдержадміністрації Юрій Гусєв. Він також виконав приємну місію – вручив головному лікарю Леоніду Сотіну ключі від нового автомобіля екстреної медичної допомоги, придбаного за програмою Президента України «Допомога поруч».

Про це повідомляє Управління суспільних комунікацій Херсонської ОДА.

«Я радий приїхати до Зеленопідської ОТГ з такого чудового приводу. Хочу побажати, щоб цю амбулаторію відвідували пацієнти виключно з метою профілактики. Нехай люди будуть здоровими!» – побажав Юрій Гусєв.

Зведення будівлі медзакладу розпочалося у березні минулого року. Для цього була виділена субвенція з державного бюджету.

«Раніше ми здійснювали прийом пацієнтів у будівлі колишньої дільничної лікарні, збудованої більш ніж 80 років тому, – пригадує головний лікар Зеленопідської амбулаторії загальної практики сімейної медицини Леонід Сотін. – Нова будівля відкриває перед нами нові можливості, вона має всі необхідні приміщення і відповідає вимогам щодо надання первинної медичної допомоги. У наших умовах це має велике значення, адже більшість місцевого населення – поважного віку».

У свою чергу голова громади Галина Лобунько назвала «визначним» день відкриття амбулаторії. Ця можливість, за словами очільниці ОТГ, з’явилася завдяки реформі децентралізації.

«Ми ніколи не думали, що будемо самостійно приймати рішення, брати участь у проєктах, що отримаємо стільки можливостей», – зазначила вона.

Амбулаторія обслуговуватиме 9 населених пунктів із чисельністю населення близько 4,5 тисячі осіб. Крім публічної зони, існує суміжна, призначена для проживання двох лікарів: передбачені окремі кімнати, кухня та інше.

«Раніше первинна допомога надавалася у м. Каховці. З села – це майже 30 км, – поділилася враженнями мешканка Зеленопідської ОТГ Світлана Пилипенко. – Те, що у нас тепер є власна амбулаторія, – набагато зручніше».

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ