Підтримати нас

У Європі пройшли пікети на підтримку українського Джарилгача

Vgoru
Автор статті
22 травня 2023 11:39
500
Поширити:

Активісти руху UAnimals вимагають покарати Росію за екологічні злочини в Україні. Увагу всього світу привернула екологічна ситуація на Джарилгачі, захопленому окупантами.

За даними з офіційної сторінки  UAnimals, одиночні пікети відбулися 20-21 травня у Великій Британії, Німеччині, Іспанії, Норвегії та Чехії. 

У рамках кампанії #StopEcocideUkraine активісти кількох європейських країн вийшли на вулиці, щоби розповісти всьому світу про знищення росіянами унікального острова Джарилгач, де зберігалися унікальна флора та фауна, зокрема, прибережні групи дельфінів-білобочок, афалін і морських свиней. 

“Ми переконані, що Росія має відповісти за кожен свій злочин, і будемо робити для цього все можливе”, – запевняють активісти.

Як повідомлялося раніше, окупанти з’єднали острів Джарилгач із материковою частиною Херсонської області, засипавши переправу до острова піском. Які наслідки це втручання матиме для екосистеми острова поки що невідомо.

UAnimals — всеукраїнський гуманістичний рух, який бореться за права тварин та працює в різних форматах — від зоозахисних рейдів до роботи в законодавчій площині.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ