Підтримати нас

У Херсоні відкрили документальну фотоекспозицію “Бібліотеки Херсонщини: злочини Росії проти культури України”

25 жовтня 2024 18:17
81
Поширити:
Автор усіх фото у матеріалі Олександр Корняков,"Вгору"

У приміщенні Херсонської центральної бібліотеки для дітей 25 жовтня відбулася презентація документальної фотоекспозиції “Бібліотеки Херсонщини: злочини Росії проти культури України”.

Кореспонденти “Вгору” відвідали захід.

Ця фотоекспозиція розповідає сорок різних фотоісторій про бібліотеки Херсонщини.

“Головна мета цього проєкту – представити реальну картину культурного геноциду та надати розуміння того, як бібліотеки переживали та переживають цей час, та яку цілеспрямовану політику знищення української ідентичності проводить РФ”, – зазначають організатори.

Окрім України, виставку планують показати у США, де її експонуватимуть у кількох бібліотеках, розповіла директорка Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олеся Гончара Надія Коротун.



Виставку вже відкрили в Національній бібліотеці Ярослава Мудрого у Києві. 8 листопада її демонструватимуть також і в Українському домі.

Вона зазначила, що наразі на виставці демонструються 20 фото, серед них знімки бібліотек, які на деокупованій Херсонщині зазнали найбільше руйнувань та роботи, які надіслали бібліотечні працівники з окупації.



Знімки зробили працівники бібліотеки імені Гончара разом із фотохудожником.

“Там (ред. на виставці в Києві) було трішечки менше робіт, тому що ми вибирали те, що стосується області. Тобто деякі роботи не були там представлені. У Херсоні їх набагато більше, і знову таки в Український дім вони поїдуть не всі. Ми будемо вибирати найкращі, найважливіші, які доходять до серця і до душі кожного, хто їх побачить”, розповідає Надія Коротун.

  • На базі Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олеся Гончара в артукритті "Незламна бібліотека" відновив роботу інклюзивний театр, який працював до повномасштабного вторгнення РФ. Разом із кураторами та батьками діти з ментальними порушеннями створюють мультфільми. Під час занять вони виготовляють персонажів, декор та знімають історію за продуманою ідеєю.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів