Підтримати нас

У Херсоні в щілинах асфальту виросли кавуни й дині. ФОТО

23 липня 2024 10:34
258
Поширити:
кавуни
Усі фото Олександра Корнякова, "Вгору"

На одній з вулиць Херсона в щілинах асфальту виросли кавуни й дині.

Фото зробив фотокореспондент "Вгору".

На них видно, що поміж трави на асфальті лежать стиглі ягоди.

Доцент кафедри ботаніки та захисту рослин Херсонського державного аграрно-економічного університету Іван Мринський розповів, що кавуни й дині розмножуються насінням. Його могло змити водою, могла людина висипати. Він додав, що це генетика, рослина шукає будь-які можливості, аби дати потомство.

У коментарях у фейсбуці “Вгору” підписники пишуть: “Вільні, як Україна наші хороші”, “Кавуни як мешканці Славного Херсону, вистоять всюди! І це реальність!”, “Це свідчить про незламність як людей, так і природи Херсонщини! Люблю тебе мій рідний Херсон!”.

Також ці ягоди можна побачити на ринках Херсона. Наприклад, за кавуни, за один кілограм просять 15 гривень, за дині – близько 30 гривень.

  • У 2024 році у Херсонській області баштанною продукцією (кавуни та дині) засіяли у п'ятеро більше площі, ніж у 2023. Аграрії вже зібрали перші 160 тонн кавунів. 
  • В ефірі “Вгору” в. о. директора Департаменту розвитку сільського господарства та зрошення ХОВА розповів, що зараз фермери збирають сорти ранніх кавунів. Водночас додав, що для Херсонщини притаманний сорт “Продюсер”. Його збиратимуть ближче до серпня.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів