Підтримати нас

“У волонтерів наразі головна задача — не заважати ЗСУ” – Селецький

Vgoru
06 вересня 2022 17:01
589
Поширити:

Волонтери, які допомагають жителям окупованих та неокупованих територій Херсонщини, іноді відволікають українську армію своєю вкрай недоречною активністю. Хоча зараз головне завдання – не заважати ЗСУ. Про це розповів волонтер Андрій Селецькій під час ефіру “Говори/слухай”.

“Зараз у Нововоронцовській громаді жителі потребують усе, що потрібно для життя. Через обстріли також з'явилася потреба в мешканців у будівельних матеріалах, які ми намагаємося привозити. На сьогодні перед нами – волонтерами, стоять кілька викликів. Перший – це не заважати ЗСУ. Бо деякі волонтерські групи намагаються “бігти” поперед ЗСУ, що не є добре. Це не допомагає цивільним і заважає українським військовим, які відволікаються на невійськові завдання. Друге завдання  — це допомагати один одному, хто чим може. Зараз у прифронтових селах виникає спонтанне волонтерство. Якщо раніше люди чекали, коли їм щось привезуть волонтери, то зараз самі організовуються та допомагають один одному”, – зазначив Селецький. 

Також, за словами волонтера, у серпні доволі інтенсивно обстрілювали Нововоронцовську громаду. Тому багато місцевих жителів виїхали з небезпечних територій. На сьогодні вже є звільнені населені пункти, але деякі з них повністю знищенні ворогом. Але, завдяки діям ЗСУ, поменшала інтенсивність обстрілів, наприклад, Нововоронцовки та Осокорівки. 

Нагадаємо, що 3 вересня ворожі реактивні системи залпового вогню “Град” завдали удари по селищу Нововоронцовка. Були зруйновані будинки та сталася пожежа, яку ліквідували місцеві жителі та українські рятувальники.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів