Підтримати нас

У вересні очікується нова хвиля подорожчання продуктів харчування

Автор статті
01 вересня 2021 13:00
1,076
Поширити:

Передбачається, серед лідерів щодо підвищення цін уже цього місяця стануть хлібобулочні вироби, яйця та м'ясо.

Принаймні, якщо вірити прогнозам голови Економічного дискусійного клубу Олега Пендзина та деяких інших експертів-економістів. 

Зокрема передбачається, що хліб подорожчає приблизно на півтора відсотка. Зростання цін насамперед відбудеться через непередбачувано велику кількість валового зерна, зібраного цьогоріч на полях України.

Після літнього здешевлення вартість яєць також почне рости. Передбачається, що протягом осінніх місяців ціна за десяток сягне не менш ніж 38 гривень, тобто зрівняється з весняною позначкою.

Від п'яти до десяти відсотків більше споживачам доведеться сплачувати за м'ясну продукцію. Зокрема, м’ясо птиці та великої рогатої худоби вже минулого місяця почало дорожчати.

Продовжить підвищуватись у ціні й олія через зростання на світовому ринку попиту на соняшник. Українцям же доведеться сплачувати не менше 70-ти гривень за літр. А постійне зменшення поголів'я корів у наших фермерських господарствах призводить до подальшого здорожчання молока.

Якою цієї осені буде ціна на овочеву продукцію - залежатиме від отриманого врожаю.

Спільною ж для усіх сільгоспвиробників причиною підняття цін є підвищення тарифів на енергоносії, за рахунок яких вони і ведуть господарську діяльність.

Більше новин Херсона читайте у нашому Телеграм-каналі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ