Підтримати нас

У тимчасово окупованому Криму розпочалась підготовка до мобілізації

Vgoru
07 липня 2022 13:05
1,245
Поширити:

На території півострова російські окупанти готуються до мобілізації. При цьому вони намагаються заспокоїти жителів тимчасово окупованої частини України, що з війною росії проти України це ніяк не пов'язано.

Про це повідомив Кримськотатарський ресурсний центр на власній сторінці у Фейсбук.

У публікації згадується підписаний 5 липня так званим "головою" тимчасово окупованого Криму Сергієм Аксьоновим указ «Про призовні комісії з мобілізації громадян у Республіці Крим». Документ передбачає створення призовних комісій у муніципалітетах та визначає їх функції в мирний час і на випадок мобілізації:

«Створити в муніципальних районах та міських округах Республіки Крим призовні комісії з мобілізації... Головам адміністрацій муніципальних районів та міських округів Республіки Крим затвердити склади призовних комісій з мобілізації громадян відповідних муніципальних районів чи міських округів Республіки Крим», - йдеться у тексті указу.

Своєю чергою, заспокоювати населення кинувся так званий військовий комісар тимчасово окупованого Криму Юрій Лимар. За його словами, подібні "активності" пов'язані не з війною росії проти України, а з адміністративними змінами на півострові:

«Були великі зміни у муніципалітетах. Змінилося багато глав адміністрацій: Керчі, Ленінського району, Судака, Євпаторії... А глави адміністрацій є головами районних призовних комісій. У зв'язку з цими великими змінами указ і вийшов. Це повсякденна плинність, яка ніяк не пов'язана зі спецоперацією», — заявив Лимар.

Також він зазначив, що підготовка призовних комісій – це звичайна практика у мирний час. 

Кримськотатарський ресурсний центр наголошує: всі ці люди грубо порушують українське законодавство та міжнародне право, зокрема Женевську Конвенцію та Декларацію ООН про права корінних народів і мають відповідати за свої злочини. Та нагадує, що, беручи участь у таких комісіях, представники муніципальних районів стають співучасниками, стосовно яких будуть порушені кримінальні справи.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів