Підтримати нас

У Швейцарському місті Бюрґеншток стартував Глобальний саміт миру

Політична реклама
16 червня 2024 11:39
191
Поширити:

Для участі у першому Саміті миру зареєструвались сто одна держава та міжнародна організація і в цьому числі також релігійні лідери – представник Ватикану та вселенський патріарх Варфоломій. На Саміті є представництво всіх частин світу, всіх континентів – Латинська Америка, Північна Америка, Африка, Близький Схід та Азія, Тихоокеанський регіон, Австралія, Європа. Всі учасники Саміту однаково важливі для нас і для справи миру – кожен лідер, кожна держава, кожна міжнародна організація здатні проявити себе для наближення справедливого миру, і отримають таку можливість на Саміті.

Важливо, що Формула миру та Саміт миру базуються на Статуті ООН та нормах міжнародного права. Справедливим мир буває тільки тоді, коли справедливо задоволені всі права народу і держави, як це передбачено міжнародним правом. Україна заслуговує на це так само як і кожна інша нація світу.

Зараз на першому Саміті будуть опрацьовані три початкові пункти Формули миру – це ядерна безпека, продовольча безпека та гуманітарний вимір – звільнення полонених та депортованих (військових та цивільних, дорослих та дітей). Конкретні країни стануть лідерами відповідних зусиль по реалізації цих пунктів. Президент Володимир Зеленський на Саміті представить можливі кроки, і разом з іншими учасниками Саміту буде визначено, як кроки будуть реалізовані. Коли почнеться реалізація початкових пунктів, стане зрозумілим, що можуть бути реалізовані й інші пункти Формули миру.

На Саміті кожен учасник зможе додати свої ідеї, бачення та пропозиції, які засновані на Статуті ООН, до спільних рішень та кроків. Формула миру інклюзивна – кожен може долучитись до її реалізації.

Щодо росії. На першому Саміті миру цієї держави немає. Коли світ погодить спільне бачення того, як досягти справедливого миру на основі Статуту ООН та справедливих прав українського народу, це бачення та план дій будуть прокомуніковані з представниками росії – щоб на другому Саміті миру можна було зафіксувати справедливе для України закінчення війни.

«Сам факт проведення саміту - це ще одна дипломатична перемога України над росією.

Очевидно, що росія не хоче миру. Якби вона хотіла миру, то цієї війни взагалі б не було. росія хоче знов бути повноцінною імперією, і для цього їй потрібна Україна як частина або щоб вона повністю підкорялася немов васал.

Враховуючи, що український народ ніколи не прийме «руський мир» і не захоче бути в рабстві у москви, а керівництво рф це вже зрозуміло, єдиний вихід, який бачить росія, знищення української державності та тотальний терор цивільного населення.

Тому, на жаль, єдиний дієвий шлях України до справжнього миру це перемога у цій війні й укладання миру на умовах саме України.

Все інше - це тільки шлях до нової війни», сказав очільник Херсонської обласної організації партії «Слуга Народу», перший заступник голови керівник виконавчого апарату Херсонської обласної ради Юрій Соболевський.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів