Підтримати нас

У Скадовську спалахнула двохметрова війна. Якщо нова влада чиста, її треба замазати

Автор статті
26 грудня 2019 11:45
990
Поширити:

Якщо ви маєте власну думку, якщо ви говорите і відстоюєте права простих людей, але ви якимось чином наступили на хвіст державним установам, то все, кінець світу. Будете винні і ви, і ваша дружина, і ваші діти, родичі, сусіди, сісіди сусідів, однокласники і всі кого згадають. Така ситуація трапилась з паном Покутнім у Скадовську.

Про це йдеться в матеріалі сайту SkadTalk. 

Покутній, як і всі скадовчани, вже багато років виступає за відкриття проходу до моря який на сьогодні перекритий воротам які зачинені наглухо. Жителі мікрорайону, туристи, відпочиваючі з пансіонатів другої та третьої лінії забудови, а це переважно родини з дітьми, бо Скадовськ це дитячий курорт, змушені ходити до моря «в обход». Не там де зелена позначка — це дорога навпростець про яку чиниться суперечка, а саме там де намальовані жовті кола, а це добрячий шмат дороги під палючим сонцем.


Світлина від Людмили Татаринової
Питання закритого проходу між ДОЛ ім.Гагаріна та ДОЛ «Романтик» піднімається, обговорюється та по ньому приймаються рішення вже не перший рік. І прохід той мали відкрити, а землю належним чином оформити теж вже давно, але щось тому заважає. Може належність ДОЛ ім Гагаріна до Херсонської обласної організації Профспілки працівників державних установ України, вже сміються у Скадовську.

«Сьогодні змінилась влада і все буде по іншому, губернатор коли приїздив у Скадовськ пам’ятаєте якої причуханки нашим давав, весь час казав, «говоріть конкретно, час, термін…», тож треба знову піднімати питання проходу до моря» — говорили мешканці Суслички, мікрорайону який потерпає від закритої дороги найбільше. Люди сподіваються на Закон і чесність влади.

Так, а чому ж сьогодні, крайнім виявився Олександр Покутній, який весь час «воює» за відкриття виходу до моря для скадовчан? Пані Людмила Татарінова сама ж і пише:

«Починаючи з 2015 року систематично приватним підприємцем Покутнім Олександром Анатолійовичем через органи виконавчої влади Скадовського району та місцевого самоврядування м.Скадовська ініціюється питання щодо виділення частини земельної ділянки дитячого оздоровчого табору ім.Ю.О. Гагаріна Херсонської обласної організації Профспілки працівників державних установ України (далі — ДОТ Гагаріна ) для облаштування проходу та проїзду до моря».

А все просто. Днями його дружину Світлану Олександрівну Покутню, розпорядженням президента України призначили головою Скадовської РДА. І ніяких у неї скелетів у шафі! Працювала, захватом земель не займалась, в корупціїї не замічена, на «LIFT» подалась, на посаду призначили. Все. Немає як причипитися, хто крайній? Олександр Покутній, член виконкому Скадовської міської ради, бо виступив за скадовчан. А питання то — 2 метри проходу до моря.

У нас війна за 2 метри! 2-х метрова війна! Такого в історіїї не було? Тепер буде.

Скадовчан обурив пост пані Людмили Татаринової, голови Херсонської обласної організації Профспілки працівників державних установ, про «земельне питання під ДОТ Гагаріна» (прохід до моря) і вони активно висловлюють свої думки та позицію щодо цього питання в соціальних мережах. Ось деякі з них:

Іван Шульга Хотілося і собі сказати пару слів з цього питання. Шановн пані Татаринова, не путайте межі міста, які затверджує ВРУ і Генеральний план міста, (раніше затверджував облвиконком а сьогодні міська рада ) згідно якого відбувається забудова міста. Це головний документ любого населеного пункту. Так ось, як генеральним планом міста Скадовська, затвердженим рішенням виконкому Херсонської облради від 18.11.1986 за №369-р, так і містобудівної документації «Корегування генерального плану міста Скадовська Херсонської області» затвердженої 25 червня 2015 року рішенням Скадовської міської ради №1047 передбачений прохід-проїзд між ДОЗ ім. Ю.О. Гагаріна та ДОЗ «Романтика» від провулка Нічика до набережної Джарилгацької затоки Чорного моря. Мешканці західного мікрорайону ось уже 7 років ведуть переписку із міською радою. щодо проходу.

Але керівництво міської ради під любим соусом відхрещувалося від вирішення цього питання. Інтереси скадовчан ігнорувалися, тому що боялися окриків херсонських чиновників. Та і ще, я впевнений, є причина — працівники міської ради входять у вище зазначену профспілку і не бажають сваритися із своїм профспілковим керівником. До речі, Земельний кодекс дає чіткий перелік субєктів, хто має право на постійне користування землею. Профспілок там не має.

Рішеннями Скадовської міської ради від 25 вересня 2012 року №359 та від 30 листопада 2012 року №403 щодо приведення використання земділянки до вимог діючого законодавства та Генерального плана міста Скадовська, керівництвом ДОЗ ім.. Ю.О.Гагаріна та Херсонською обласною організацією профспілки працівників державних установ – власником цього ДОЗ, щодо врегулювання земельних відносин на протязі багатьох років не виконувалися.

Ось чому більшість виконкому стала на захист скадовчан. І це питання дуже просто можна вирішити: Міська рада завтра дає дозвіл замовити технічну документацію із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), що находиться в користуванні Дитячого оздоровчого закладу ім.Ю.О.Гагаріна, Розробивши цю просту документацію стане зрозумілим яку площу сьогодні займає ДОЗ. І все стане зрозумілим хто прав, а хто — винуватий. Так що не потрібно сіяти смуту у прикордонному районі.

Олександр Яковлєв У 2017 році це питання ми намагалися вирішити по-доброму з правлінням профсоюзів, оскількі п. Татарінова сказала, що це не її компетенція. Ось що тоді вийшло:

«11 квітня 2017 року міський голова Олександр Яковлєв разом з членом виконавчого комітету Балан А.І. та секретарем виконкому Козел Л.В. взяли участь у розширеному засіданні Президії обласного комітету профспілки працівників державних установ України. В лютому місяці поточного року Олександр Юрійович надіслав на адресу голови Херсонської обласної організації профспілки працівників державних установ Татаринової Л.Г. листа з проханням вжити дієвих заходів щодо забезпечення дотримання законів України, для вільного доступу громадянам міста до узбережжя Чорного моря.

Простіше кажучи, з проханням виділити прохід шириною 2 метри, вздовж межі дитячого оздоровчого табору імені Ю.Гагаріна, власником якого є Херсонська обласна профспілка працівників державних установ, для жителів західної частини міста для проходу до моря. Даний прохід є в Генеральному плані міста. При цьому міська рада пообіцяла взяти на себе витрати на виготовлення проекту землеустрою , оформленню земельної ділянки та встановленню огорожі табору. Так як ДОТ імені Ю.Гагаріна є власністю профспілки, то одноосібно рішення Людмила Григорівна прийняти не має права, тому нею було скликано Президію обласного комітету профспілки працівників державних установ України для прийняття рішення.

На засіданні міський голова обгрунтовано пояснив щодо необхідності улаштування даного проходу для жителів міської громади, наголосив про переважну більшість людей пенсійного віку, яка мешкає саме в тій частині міста. Балан А.І. підтримуючи сказане міським головою довів до відома присутніх, що, на сьогодні,він виступає від мешканців західної частини міста, якими зібрано 360 підписів з номерами телефонів та адресами з проханням вільного доступу до моря.

Запрошений на засідання був і голова Скадовської районної державної адміністрації Турик В.А.

Вислухавши всіх виступаючих, члени Президії прийняли Постанову, де в п.2 сказано: “Враховуючи, що вирішення, порушених у листі міського голови м.Скадовська О.Ю. Яковлєва від 08 лютого 2017 року № 03-09-170, питань, не передбачені чинним законодавством, та можуть привести до порушення прав дітей, які перебувають у ДОТ ім.Гагаріна на оздоровленні та відпочинку, в частині захисту їх прав і свобод, визначених Конвенцією ООН про права дитини, охорони їх життя, здоров’я і власного майна, прийняли рішення не вживати жодних заходів щодо облаштування проходу та проїзду загального користування та не звертатися до Скадовської міської ради для оформлення земельної ділянки під ДОТ ім.Гагаріна відповідно до прийнятих у 2012 році міською радою рішень”.

Олександр Яковлєв Думаю, що треба прийняти завтра рішення, розробити проектну документацію, та зробити прохід. До того ж ця земельна ділянка досі не оформлена, а прохід там завжди був, і на генплані 1986 року, і на коригуванні 2015 року.

Ольга Просюк Автор,а вы в курсе,что проход был там по генплану. И кто отхапал и на каком основании ,нужно разбираться. А что касается Покутнего так вы ошибаетесь. Борьба за этот проход ведётся не один год и мы жители этого района хотели бы знать на каком основании проход закрыли и тем же закрыли доступ к морю жителей микро района. Подписи собирались не раз и не два,но достучаться нельзя все повязано. Как РДа во главе с Тупиком так и местные вкурсе этой войны.

Жители района собирали подписи по 300 — 400 подписей но увы тайна покрытая мраком. И просим вас Марина не вводите людей в зло. Вы живёте в Херсоне и не знаете всего и Покутний всего лишь помогает решить вопрос,а вы только узнали что его жену поставили РДА начали лить грязь на человека который больше делает в помощь людям,чем вы которые занимаетесь грязью. Вы обиделись что не вашего человека поставили и решили облить людей грязью.

Приезжайте в Скадовск и народ с вами встретится и мы хотим услышать на основании чего был нарушен генплан. Вы переживаете за » Гагарина,,»,,а мы переживаем за инвалидов которые не могут дойти до моря,. Вам никто не даёт право нарушать права человека.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ