Підтримати нас

У Скадовську молодь зводить громадський центр для містян

Автор статті
02 травня 2020 09:00
670
Поширити:

У Скадовську громадська організація "Молоді та ініціативні" працює над створенням некомерційного проєкту молодіжного центру.

Планується, що це буде і молодіжний, і громадський центр одночасно.

Про це повідомляє UA:Херсон.

Молодь тут зможе реалізувати різні соціальні послуги для громади, говорить керівник проєктів "Молоді та ініціативні" Артем Костюченко. Чоловік додає, що приміщення під проєкт отримали від приватного підприємця:

"Декілька років поневірянь, якщо є таке слово доречним, - ми не знайшли комунальної власності за 1 чи за 2 гривні. Підприємець пішов нам на зустріч, тому що у нього це приміщення використовувалось як склад в центрі міста. А ми вирішили його облагородити. Ми почали тут працювати, почали копати, прокладати каналізацію, і потім, вже на етапі суттєвої роботи, ми знайшли міжнародну фінансову допомогу від USAID".

У Скадовську на Херсонщині молодь зводить громаський центр для міста.

Облаштовують центр люди різних професій, але об'єднані вони однією метою, веде далі Артем Костюченко.

Олександр Демиденко тут працює чотири тижні без вихідних, каже, що ця справа йому у задоволення. Колись він працював будівельником, тепер колишній досвід знадобився:

"У мене така об'ємна роль - я архітектор й інженер-будівельник, дизайнер. Це все моя функція. І участь у цьому проєкті. Нам оплатили усі будівельні матеріали і дали обладнання, але всю роботу з будівництва ми повинні зробити самі".

Андрій Павлюк після служби в армії 2014 року доєднався до громадської організаці. Говорить, що хоче бачити своє місто кращим, а ще розповідає, для кого центр відкриє свої двері:

"Для всіх охочих, хто хоче прийти, хто хоче навчитися і навчити когось. Це вільний простір, це не просто молодіжний центр - це громадський простір. Хто хоче, той приходить. Щось вміє, щось не вміє – навчимо".

Артем Костюченко говорить, що у центрі буде сучасна оргтехніка та фотозона, а ще розповідає, на коли заплановане відкриття:

"Зараз в це слабо віриться, але я думаю, що вже десь за місяць ми зможемо запросити сюди перших відвідувачів. Чорнова робота у приміщенні була зроблена, зараз переходимо до обробки. Наш архітектор-дизайнер працює над цим, ми ж допомагаємо носити відра. Термін – приблизно кінець травня".

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ