Підтримати нас

У серпні в Херсонській області зафіксували 133 випадки захворювання на COVID-19

24 серпня 2024 16:00
197
Поширити:
Фото: Pexels

Із червня по липень на Херсонщині зафіксували 106 випадків захворювань на COVID-19. У серпні – 133 випадки. 

Про це йдеться у відповіді департаменту здоров'я Херсонської обласної державної адміністрації на запит “Вгору”.

Зазначається, що динаміка захворювання зростає, але наразі епідемічний поріг не перевищений. 

У серпні до Херсонської обласної інфекційної лікарні імені Г.I. Горбачевського ушпиталили 78 людей. 

Окрім цього, у відповіді на запит йдеться, що в області карантинні заходи не застосовуються. Зокрема, впроваджують вакцинацію, обстежують людей із симптомами COVID-19, призначають противірусну терапію та щотижня проводять моніторинг епідеміологічної ситуації у регіоні. 

  • З 1 січня 2024 року у херсонській лікарні імені Є. Карабелеша зафіксували 102 випадки захворювання на COVID-19. З них 30 – впродовж останнього тижня.
  • Генеральна директорка Херсонської міської клінічної лікарні імені Є. Є. Карабелеша Алла Малицька зазначила, що профілактика коронавірусу – вакцинація. У їхній лікарні можна зробити як вакцинацію, так і ревакцинацію.
  • Головний санітарний лікар України Ігор Кузін повідомив, що в Україні зростає кількість захворювань на COVID-19. За серпень зареєстрували вже майже 26 тисяч випадків. У липні було 11 тисяч 500 зареєстрованих хворих на коронавірус, у червні – 2 тисячі 300. Причиною різкого зросту випадків захворювання став новий підваріант COVID-19 Omicron – FLiRT. Перебіг захворювання ним зазвичай легкий для вакцинованих. Однак хворобу важче переносять люди віком за 60 років і ті, хто має супутні хронічні хвороби.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів