Підтримати нас

У селі Садове Херсонської області тимчасово відключать подачу природного газу

05 вересня 2024 12:19
211
Поширити:
Фото Олександра Андрющенка, "Вгору"/обстріл Херсона 7 березня 2024 року

АТ "Херсонгаз" тимчасово відключить від подачі природного газу село Садове Херсонської міської територіальної громади.

Про це повідомив начальник Херсонської МВА Роман Мрочко.

За його словами, унаслідок обстрілів армії РФ фахівці “Херсонгазу” не можуть виконати ремонтні роботи.

“На території села Садове накопичилося 168 пошкоджень газових мереж. Крім того, подача газу до 53 приватних будинків із 298 була примусово припинена через пошкодження або руйнування будинків і газових мереж”, – пише Роман Мрочко.

Російські військові обстрілюють транспортні засоби та працівників критичної інфраструктури, що підтверджується травмуваннями співробітників і знищенням обладнання та транспорту.

“Фахівці не можуть належним чином забезпечити розподіл природного газу в Садовому та реагувати на аварійні виклики. Особливо вночі, коли нічого не видно, а використання світильників, ліхтарів або фар автотранспорту є небезпечним”, – пояснили у "Херсонгазі".

Роман Мрочко зазначив, що 4 вересня російські військові завдали чергових пошкоджень будинкам та газовій мережі. Тому фахівці "Херсонгазу" вимушені віддалено припинити подачу природного газу до Садового. Обстеження, ремонт та відновлення стане можливим лише після покращення безпекової ситуації.

“Херсонська міська військова адміністрація розробляє механізм постачання альтернативних природному газу джерел енергії, що необхідні для приготування їжі та опалення приміщень людям, які залишаються проживати в небезпечній зоні”, – йдеться в дописі.
  • Унаслідок обстрілів Херсонської громади армією РФ вночі 15 серпня виникли перебої з газопостачанням. Через суттєве пошкодження ділянки газопроводу частина Наддніпрянського старостинського округу Херсонщини перебуває без газу.
  • 13 серпня унаслідок обстрілу армії РФ у Комишанському старостинському окрузі Херсонської області пошкоджено критичну інфраструктуру.
  • Станом на 12 серпня унаслідок обстрілів армії РФ без газопостачання залишилися близько тисячі домоволодінь на 24 вулицях у Дніпровському районі Херсона.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів